Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Oplossingen externe CO2-voorziening op korte termijn niet voor het oprapen"

In het OCAP-gebied is een te grote afhankelijkheid van een tweetal bronnen waardoor iedere calamiteit meteen een probleem oplevert voor de CO2-voorziening. Op korte termijn ziet de ondernemersgroep geen oplossingen om tekorten te voorkomen buiten de extra inkoop van vloeibare CO2.

Vorige week is in de ondernemersgroep energie van LTO Glaskracht gesproken over de CO2-voorziening op korte en lange termijn naar aanleiding van de calamiteit bij de Shell raffinaderij in Pernis. Alle aanvullende oplossingen waaraan gewerkt wordt vragen 3 tot 5 jaar voordat deze een bijdrage kunnen leveren. De ondernemers luiden de noodklok om deze oplossingen zoveel mogelijk naar voren te halen om te voorkomen dat de verduurzaming van de energievoorziening schade lijdt. De enige echt bruikbare oplossing die ondernemers de komende jaren hebben, is extra gas te verstoken met de ketel of WKK als de CO2-voorziening uitvalt.

Bron: LTO Glaskracht Nederland (Rob van der Valk)
Publicatiedatum: