Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Roger Gerritzen, Dümmen Orange:

“Draagvlak private equity in wereldwijde tuinbouwsector neemt toe”

Het groeipad van Dümmen Orange begon in 2010 toen H2 Equity Partners het bedrijf Agribio van het Japanse bedrijf Kirin overnam. Hierna volgden nog vijf overnames en de fusie met Dümmen in 2013. Daarna werd het bedrijf omgedoopt tot Dümmen Orange. Sindsdien hebben er nog zes overnames plaatsgevonden en is het bedrijf eigendom geworden van participatiemaatschappij BC Partners.



Oaklins sprak met Roger Gerritzen over de overnamestrategie en de bedrijfscultuur van Dümmen Orange.

"De detailhandel doet liever zaken met partners die een brede portefeuille kunnen leveren met veel productvariëteiten. Ook is in onze sector het vermogen om grote hoeveelheden te kunnen leveren met een voorspelbare productkwaliteit en levertijd een steeds belangrijkere voorwaarde voor succes geworden. Om de concurrentie voor te blijven creëren we grootte en investeren we stevig in innovatie. De duurzaamheidstendens vereist ook een grote inzet en investering in de hele tuinbouwketen. Met onze huidige schaal en inzet voor duurzaamheid creëren we een enorm concurrentievoordeel ten opzichte van kleinere spelers. Daarom nemen we actief deel aan de huidige fusiegolf. Een vooruitstrevende houding is belangrijk om dat voordeel te behouden. Tegelijkertijd streven we ernaar om aantrekkelijk te blijven voor verkopers door innovatief te zijn, door voortdurend nieuwe kwaliteitscontrole- en veredelingstechnologieën te ontwikkelen en hen een wereldwijd distributieplatform te bieden voor hun gewassen."

Een andere tendens die de tuinbouwmarkt beïnvloedt is de gretigheid van opkopers. Financiële en strategische kopers betalen consequent hoge premies voor grotere deals. Opschalen door de samenvoeging van meerdere kleinere bedrijven is dus een bewezen methode om waarde te genereren, aldus Oaklins.

Wat denkt Roger van privaat vermogen in de tuinbouwsector? "Veel tuinbouwbedrijven zijn kleine familiebedrijven die bewust klein blijven. Dümmen Orange was ook een relatief klein bedrijf. Door in 2010 voor de samenwerking met privaat vermogen te kiezen hebben we de groei versneld, flink kunnen opschalen en hebben we activiteiten kunnen opstarten in meer dan 17 landen. Onze huidige private equity eigenaar BC Partners steunt ons om strategische acquisities te blijven doen, in R&D te investeren en onze kwaliteits- en duurzaamheidsdoelstellingen te implementeren."

"Wereldwijd komt er steeds meer draagvlak voor private equity in onze markt. Het wordt tegenwoordig gezien als een geschikte manier om je bedrijf te laten groeien, kennis over de detailhandel en logistiek in huis te halen en te investeren in nieuwe technologieën", aldus Roger.

"We bieden de bedrijven die we willen overnemen solide financiële steun en een bewezen achtergrond met goed verlopen transacties."

Voor meer informatie:
Oaklins
Beethovenstraat 500
1082PR AMSTERDAM
The Netherlands
+31 20 416 1303
info@nl.oaklins.com
www.oaklins.com
Publicatiedatum: