Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Gilbert Gathu, Harvest Limited

Moederdag: prijs Keniaanse rozen stijgt 15%

Valentijnsdag en Vrouwendag zijn normaal gezien de belangrijkste dagen voor de Keniaanse rozenkwekerij Harvest Limited. Dit jaar echter gaat het in aanloop naar Moederdag opvallend goed. "We zien een prijsstijging van 10-15%", vertelt Gilbert Gathu.

Het aftellen voor Moederdag is begonnen. Niet alleen in Nederland, maar ook in andere Europese landen, Australiƫ en Amerika wordt het aanstaande zondag gevierd. Dat betekent drukte voor Harvest Limited, een Keniaans bedrijf (40 ha) waar 40 soorten rozen gekweekt worden.

"Normaal pieken we met Valentijnsdag en Vrouwendag", vertelt sales- en marketingmanager Gilbert Gathu. "Maar nu gaat het eigenlijk verrassend goed. Beter dan andere jaren." Vorig jaar ontving het bedrijf de Fairtrade Best Premium Committee award en Gathu denkt dat de groeiende vraag en de goede prijzen daaraan te danken zijn. Naast het Fairtrade certificaat is het bedrijf ook KFC (Kenya Flower Council) Silver, Global Gap, MPS SQ, en ABC gecertificeerd.





Foto's: Nathalie Bertrams/ Fairtrade

Jaarlijks produceert Harvest Limited 30 miljoen stelen. Die worden wereldwijd verkocht, maar met Moederdag in aanloop ziet Gathu extra vraag uit Europa en de VS. "Vooral de witte en de roze rozen doen het goed."

Harvest Limited kweekt in foliekassen en werkt op substraat. Het areaal is over drie locaties verspreid. Kwekerij Athi Farm (22 ha) ligt op 1500 meter hoogte en is gespecialiseerd Spray rozen en standaard rozen. De andere bedrijven, de Top Farm (12 ha) en de New Top Farm (6 ha) liggen op 2.400 meter hoogte en zijn gespecialiseerd in Premium T-Hybrides en Premium Spray rozen.


Voor meer informatie:
Harvest Limited
Gilbert Gathu
Email: gilbert@harvestflowers.com
www.harvestflowers.com


 
Publicatiedatum: