Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Iwasaki Bros. stapt over op LED

"Toplight modules verkorten teeltduur tot 3 weken"

Iwaski Bros., een van de grootste kwekers in Noord-West Amerika, heeft Philips GreenPower LED toplighting modules geïnstalleerd op een areaal van 2500 m2.



Enkele maanden na de in gebruik name zegt Iwasaki Bros er al de vruchten van te plukken. Zo zou de productie omhoog zijn gegaan, de gewassen sneller groeien, de wortelgroei compacter zijn en de uitval verminderd. Aan de andere kant is juist weer wel energie bespaard. Eigenaar en teeltmanager Jim Iwasaki: "We hebben de teeltduur met drie weken naar beneden gekregen, wat betekent dat we in het jaar een extra teeltrondje kunnen doen."



Veel kwekers kijken het nog even aan of starten met een klein hoekje, maar zo niet Jim. Hij is ervan overtuigd dat LED werkt en dat hij er (concurrentie-)voordeel uit kan halen.

Met zijn assortiment - pot- en perkplanten, hangplanten en kruiden - begint het seizoen wanneer de dagen op zijn kortst zijn. Vandaar dat Iwasaki voorheen wel degelijk de voordelen van SON-T lampen zag, maar deze verbruiken veel energie en zorgen ervoor dat planten overmatig strekken.



Iwasaki heeft meer dan 500 modules geïnstalleerd in drie kassen, bedoeld voor de productie van de opkweek van planten uit onbeworteld stek. Kathleen Baughman, manager operations bij het bedrijf: "Het verschil tussen de oude situatie en de nieuw is zo groot als dag en nacht. Het bewortelen is over het algemeen 5 tot 7 dagen sneller en garanderen aldus flink minder uitval bij het het overpotten."



Voor meer informatie:
Philips
www.philips.com/horti
Publicatiedatum: