Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Uitrolbare watertank goed inzetbaar bij beperkte lozing of calamiteit

Flexibele opslag van waterstromen kan in sommige gevallen een uitkomst zijn voor telers. Er zijn producten op de markt die als pakket kunnen worden opgeslagen. U rolt ze pas uit wanneer u extra opslag nodig heeft.



In verband met de naderende zuiveringsplicht vanaf 1 januari 2018 zijn veel bedrijven al bezig om hun waterstromen in kaart te brengen en te beoordelen welk water hergebruikt kan worden en welk water echt geloosd moet worden.

Regelmatig blijkt dat de hoeveelheid die geloosd moet worden, kleiner is dan verwacht. Als het slechts om één of twee momenten per jaar gaat of alleen bij calamiteiten, dan is het niet altijd zinvol om een opslagsilo te plaatsen. Als een silo lange tijd leeg staat, is dat slecht voor de levensduur van het folie en soms is er gewoonweg geen ruimte voor een permanente watersilo.

De grote waterzakken zijn met verschillende aansluitingen uit te voeren. Uw installateur kan u informeren over de mogelijkheden.

Bron: LTO Glaskracht Nederland (Guus Meis)
Publicatiedatum: