Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

'Krattenactie' groothandel W.K. Heyl jr. b.v. levert € 125.000 op voor hulpacties

'Hart voor Haïti' en International Justice Mission (IJM) hebben van bloemengroothandel W.K. Heyl jr. de opbrengst van de krattenactie onder klanten en branchegenoten ontvangen. De opbrengst van ruim € 125.000 is onder deze hulporganisaties gelijk verdeeld. Symbolisch namen Robin Vlug van Hart voor Haïti en Henk Jan Kamsteeg van IJM de cheque in ontvangst van Koen Heijl. 'Met deze actie kunnen we een bijdrage leveren aan de strijd tegen extreme armoede én onze oude kratten een tweede leven geven.’, zei Heijl bij de uitreiking.



Afgelopen jaar heeft de bloemengroothandel de bekende beige transportkratten vervangen door nieuwe, groene kratten. Klanten konden de, nog goed bruikbare, beige kratten kopen en de opbrengst daarvan is voor Hart voor Haïti en IJM. ’ Vele betaalden daarom ook méér dan de minimumprijs. Zij vonden deze actie zeer sympathiek', weet initiatiefnemer Heyl.

Extra hulp nodig
De armoede op Haïti is nog altijd groot en vorig jaar werd het land getroffen door een orkaan. Daardoor is extra hulp nodig. In Haïti vooral de eerste levens behoeftes zoals een geit voor melk en een dak boven het hoofd. De stichting heeft al vele decennia een kinderdorp waar kinderen een tweede kans krijgen zich te ontwikkelen in een veiligere omgeving.

Een van de vreselijke gevolgen van armoede is slavernij. Als kind leerde ik op school dat slavernij iets van vroeger was. Het woord had een lading van Afrikaanse mensen die voor de rijke kolonisten werken. Nu weten we helaas meer; “ slavernij is door de toenemende maten van de verschillen in de wereld groter dan ooit. IJM vecht tegen de slavernij door kennis op juridisch gebied te leveren aan overheden en politie, maar ook door veldwerk te doen en (kinderen) te bevr ijden.’’ Alsdus Heijl

Nieuwe groene kratten
De nieuwe groene kratten die Heijl voor het transport van bloemen in gebruik heeft genomen zijn efficiënter: lichter, nest- en stapelbaar en ergonomisch makkelijker te hanteren. 'We realiseren hiermee besparingen op vrachtvolume en gewicht, hiermee kunnen we de vaak kwetsbare bloemen zeer verantwoord richting onze klanten versturen' motiveert Heijl de omwisselactie.

Voor meer informatie:
W.K. Heyl
Koen Heijl
T: 0174 671 901
E: Koen@heyl.nl
www.heyl.nl
Publicatiedatum: