Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kwekerij Sleutjes (Brazilië) zet stappen in automatisering azaleateelt

Kwekerij Sleutjes is gevestigd in Holombra, Brazilië en al 25 jaar gespecialiseerd in het telen van azalea’s. In 1950 is de familie Sleutjes vanuit Nederland naar Brazilië vertrokken om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Na diverse andere teelten is de familie Sleutjes in 1992 overgestapt naar de azalea’s.



Oplossing
Kwekerij Sleutjes teelt de azalea’s in twee tuinen. Wegens de afstand en het hoogteverschil tussen de twee tuinen was het een grote uitdaging om planten van de ene tuin naar de andere tuin te transporteren.

Het SmartFlor-transportsysteem overbrugt de afstand, het hoogteverschil en zorgt dat planten efficiënt naar de andere tuin getransporteerd worden. Medewerkers hoeven deze taak niet meer op zich te nemen, waardoor de werkomstandigheden en logistieke organisatie binnen de kwekerij verbeterd zijn.



Het systeem verwerkt grote aantallen van elke fase. De kwekerij kent 3 fases, namelijk het stekken, het wijder zetten en het opbloeien van azalea’s. Allereerst wordt de transportband gebruikt voor het transporteren van potten vanuit de potmachine naar het stekgebied. Vervolgens worden de planten getransporteerd naar het opkweekgebied. Als laatste zorgt de transportband dat planten van tuin A naar tuin B worden getransporteerd, zodat de planten verkoopklaar gemaakt kunnen worden.

Resultaat
Het systeem heeft voor veel verbetering gezorgd in de bedrijfsactiviteiten van kwekerij Sleutjes. De werkconditie is aanzienlijk verbeterd en daarnaast is er een betere organisatie in de verschillende productiefases. De return on investment van deze investering bedraagt 6 jaar en er is nu een arbeidsbesparing van 20% behaald.

Bovenstaand verhaal is afkomstig uit deze publicatie van WPS.


Voor meer informatie:
WPS
Kijckerweg 115
2678 AC De Lier
T +31 (0)174 671 371
F +31 (0)174 671 372
E: info@wps.eu
www.wps.eu/nl

Publicatiedatum: