Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ook FleuraMetz sluit aan bij Versnellingsinitiatief

Het Floriculture Sustainability Initiative (FSI) heeft als doel gesteld dat in 2020 90% van alle verhandelde bloemen en planten duurzaam geproduceerd wordt. Dutch Flower Group, Royal FloraHolland, Royal Lemkes en Waterdrinker hebben begin juni een manifest ondertekend om hier een versnelling aan te brengen. Om deze versnelling te versterken, heeft ook FleuraMetz zich aangesloten bij dit initiatief.

FleuraMetz heeft met het Preferred Supplier-programma een uitgelezen kans de verduurzaming van de sector een boost te geven. De fullservicepartner in bloemen, planten en accessoires werkt samen met deze groep speciale kwekers. Ze voldoen op veel fronten al aan de FSI-standaard en ook buiten dit initiatief bouwen de suppliers samen met FleuraMetz aan een verantwoorde toekomst. Dit initiatief biedt de ruimte de duurzaamheidsvisie op een breder vlak uit te dragen en vergroot de haalbaarheid van de 2020-belofte.



Dankzij de zogeheten FSI ‘Basket of standards’ kan worden gemeten in welke mate een product duurzaam tot stand is gekomen. Door punten toe te kennen, ontstaat een gemiddeld cijfer en kan inzichtelijk worden gemaakt waar goede stappen zijn gezet en waar verbetering nodig is. Door het goede contact tussen leverancier, kweker en groothandelaar kan er snel en direct gehandeld worden om de positieve ontwikkeling te versterken. Zo kunnen de verschillende schakels in de internationale sierteeltketen een permanente verduurzaming tot stand brengen.

Voor meer informatie:
FleuraMetz
www.fleurametz.com


Publicatiedatum: