Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Hans Ammerlaan

"Geheim OVATA : "Doing business with pleasure"

Kwekerij OVATA is er één uit duizend. Wie de locatie bezoekt ziet bij aankomst al het stijlvolle en unieke uiterlijk van het pand. Niet voor niets heeft de architect van dit gebouw de prijs gewonnen voor ‘Gebouw van het jaar’ in 2008.

De man achter OVATA is Hans Ammerlaan. Hij is in 1974 als hobby begonnen met het kweken en zoeken naar succulenten. Als 7-jarige kreeg hij van een kweker een paar Crassula ovata stekjes en hiermee is de passie voor de succulenten vermeerdering en teelt begonnen.



Hans kon bij zijn vader, die een bloemenkwekerij had, zijn hobby uitbreiden in de kas. Na het afronden van de middelbare tuinbouwschool heeft hij van zijn hobby zijn werk gemaakt. Op 1 juli 1987 begon hij de eenmanszaak ‘Plantenkwekerij Hans Ammerlaan’, met een oppervlakte van 4.000 vierkante meter. Inmiddels heet het bedrijf OVATA en is het uitgeroeid tot een bedrijf van 72.000 m² met een team van 25 vaste medewerkers en is op dit moment bezig met de uitbouw van maar liefst 30.000 m².

De kwekerij kweekt naast Crassula meerdere succulent families zoals Aloe, Gasteria, Haworthia, Pachyphytum en Echeveria. Er worden voornamelijk 5,5 cm XXL en 12 cm succulenten gekweekt van een kwalitatief hoog sortiment en waarvan veel eigen rassen, waaronder het duurzame eigen merk pure succulents.



OVATA is vooruitstrevend op gebied van duurzaam kweken. De kwekerij heeft een positieve CO­2 footprint, wat wil zeggen dat er geen uitstoot is van CO2 en dat er geen verbruik is van gas. Er wordt gebruik gemaakt van restwarmte. Daarnaast bestaat de kweekpot voor 100% uit gerecycled materiaal en is de kwekerij gecertificeerd met MPS A+, MPS GAP en MPS SQ.
De kwekerij maakt maximaal gebruik van biologische bestrijdingsmiddelen en maakt geen gebruik neonicotinoïden.

De kwekerij bestaat dit jaar maar liefst 30 jaar en bij de vraag aan Hans Ammerlaan wat het geheim is achter het succes van OVATA zegt hij meteen: “We hebben een heel sterke cultuur, wij doen ‘business with pleasure’, dus met veel passie voor de teelt en focus op de klant, maar ook met ruimte voor plezier.”

Wat de typische OVATA cultuur ook kenmerkt is de zorg voor anderen, met name het project ‘Because We Care’, waarbij vrouwen in Oeganda geholpen worden om hun pijn te verhelpen die is veroorzaakt doordat lippen en oren zijn afgesneden tijdens de afgelopen oorlog. OVATA heeft in 2012 stekmateriaal voor 1500 aloe vera planten beschikbaar gesteld en regelt nog steeds de distributie voor de planten. Van de stekken is een veld aangelegd waarvan het onderhoud ook gefinancierd wordt door OVATA. Iedere vrouw krijgt vanuit dit veld stekken om weer een eigen veld aan te leggen. De gel die in de Aloe vera zit heeft een pijn verlichtende werking, de vrouwen wordt geleerd om van de gel een zalf te maken.

Wil je een kijkje nemen in de prachtige locatie van OVATA? Bekijk dan deze video.

bron: OZ Planten
Publicatiedatum: