Mededelingen

Vacaturesmeer »

Tweetende tuinders

Top-5 - gisteren

  • Er is gisteren geen nieuws gepubliceerd.

Top-5 - afgelopen week

Top-5 - afgelopen maand

Wisselkoersenmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Pacombi Horti presenteert nieuwe verzendoplossingen voor bloemen en planten

Pacombi Horti heeft een nieuwe verzendverpakking voor bloemen en planten ontwikkeld. Het speciale Horti-assortiment bestaat voorlopig uit drie soorten plantendozen en een bloemendoos en wordt vermarkt onder het SendProof-label. De nieuwe verzendverpakkingen garanderen een optimale bescherming tijdens transport dankzij een slim en innovatief design.
 
De online verkoop van bloemen en planten stijgt en daarmee ook de vraag naar slimme verpakkingsoplossingen. Zo weet ook Robert Dompeling, verpakkingsspecialist bij Pacombi Horti: “We zien een duidelijke stijging van het aantal online verkopen binnen de sierteeltsector. Kwetsbare bloemen en planten stellen hoge eisen aan de verzendverpakking. De producten moeten immers in uitstekende conditie worden afgeleverd. Daarnaast wordt de beleving bij de ontvanger steeds belangrijker. Daarom hebben we een innovatieve bloemendoos en plantendoos ontwikkeld. De plantendoos is verkrijgbaar in drie verschillende varianten. Voor de totstandkoming van de nieuwe verzendverpakkingen hebben we nauw samengewerkt met andere partijen, waaronder PostNL.”

Plantendoos
Dankzij een slim en flexibel design is de plantendoos geschikt voor het verzenden van circa 90% van alle soorten kamerplanten. De plantendoos is verkrijgbaar in drie hoogtematen, 40, 80 en 130cm met een standaardbodemmaat van 33*30cm (buitenwerks). Er zijn drie verschillende interieurs beschikbaar, elk passend en uitwisselbaar op de drie formaten dozen. De dozen zijn gemaakt van ongebleekt kraft FSC papier/karton en voorzien van een neutrale opdruk. Op dit moment wordt reeds gewerkt aan een vierde variant, speciaal voor het verzenden van (o.a.) de Phalaenopsis inclusief ompot.

Bloemendoos
Voor bloemen is er een vergelijkbare oplossing. Extraatje is hier het ‘deurtje’ in de verpakking, dat de doos een luxe cadeau-uitstraling geeft. De hoogte is 80 cm bij een bodemformaat van (buitenmaats) 30 x 15 cm.
Liever bloemen op water verzenden? Dat kan met het Chrysal Arrive Alive systeem, gepatenteerd schuim dat de bloemen 3 tot 5 dagen vers houdt tijdens transport. Arrive Alive is in een handomdraai te bevestigen én te verzenden.
  
SendProof Packaging
Goed verpakken betekent meer efficiëntie in de keten, minder schade, minder retouren en dus minder kosten. Dat is waar SendProof Packaging voor staat. SendProof Packaging is het kwaliteitslabel voor een compleet en zorgvuldig geselecteerd aanbod verzendverpakkingen. Geschikt voor het verzenden van zowel food als non-food producten, zoals verse groenten, vlees, vis, drogisterij artikelen en elektronica. En vanaf nu dus ook voor het verzenden van bloemen en planten.
 
Voordelige maatwerk verzendverpakkingen
De verzendverpakkingen kunnen bovendien volledig op maat worden gemaakt. Robert licht toe: “De verpakking is de laatste fysieke schakel tussen de webshop en de consument. Met een eigen bedrukking vergroten webshops hun naamsbekendheid. Daarnaast draagt een mooie verzendverpakking bij aan de ultieme uitpakbeleving. Klanten profiteren bovendien van een extra voordelig tarief, doordat wij verschillende stansmessen tot onze beschikking hebben en daarom geen stanskosten berekenen.”
 
Verkrijgbaarheid
Bestellingen lopen op dit moment alleen via Pacombi Horti (071 – 4030854). Binnenkort is het speciale Horti-assortiment ook verkrijgbaar in de webshops van de verschillende Pacombi Group bedrijven.


Voor meer informatie:
Pacombi Group
Robert Dompeling
E: robert.dompeling@pacombi-horti.com
www.pacombigroup.com

Publicatiedatum: 7-8-2017

 

 
 
tweet
 
delen

e-mail
   
afdrukken
 
abonneeren

 

Overig nieuws in deze sector:

14-6-2018 Welke fustprijzen wijzigen per 2 juli 2018?
8-6-2018 Plantjes van SV.CO in een nieuw, duurzaam jasje
12-4-2018 Nieuw handvat met meer afbeeldingsruimte
20-3-2018 Een display vol met miniplanten
16-2-2018 70% minder plastic in Chrysal's nieuwe verpakking Bag-in-box
5-2-2018 Biobased verpakken wint terrein
2-2-2018 Van der Windt introduceert scheur-proof bloemenhoezen
5-12-2017 Pouchfiller binnen fresh produce in opmars
1-12-2017 Decorum en Van Iperen verlengen samenwerking met drie jaar
15-11-2017 Gouden EFTA award voor Oerlemans Plastics
9-11-2017 Decowraps opent nieuw DC in Aalsmeer
11-10-2017 Opnieuw aandacht voor duurzaamheid eenmalige plantentrays
13-9-2017 "Nieuwe manier van verpakken voor uien en bloembollen"
12-9-2017 Logi Label presenteert de Primera GP3000
6-9-2017 M-plastics behaalt Cradle to Cradle certificering
7-6-2017 "Veel verpakkingsmogelijkheden voor Franse sierteelt"
28-4-2017 "Juíst onze verpakkingen dragen bij aan een duurzame keten"
26-4-2017 "De tweede LED-drukpers gaat er snel komen"
3-4-2017 Graphic&Mail onthult nieuwe naam en allernieuwste LED-drukpers
26-1-2017 Een foliehoes die aanvoelt als papier

 

Een reactie plaatsen: (max. 500 tekens)
  E-mailadres tonen

   nieuwe code