Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Boring begonnen bij GeoPower Oudcamp

De boortoren van het aardwarmteproject GeoPower Oudcamp in Maasland is sinds maandagavond aan het boren en gaat daar nu 24 uur per dag mee door. De verwachting is dat de eerste put, die 3 kilometer diep is, halverwege augustus kan worden getest, zo zegt Patrick Dekker, assistent-projectmanager van het aardwarmteproject.



Eind juni is het Duitse boorbedrijf Drilltec in Maasland gestart met het opbouwen van de boortoren. De boorlocatie ligt op een stuk grond van GeoPower Oudcamp dat ligt tussen paprikakwekerij De Westhoek in Maasland en de snelweg A20 in. Afgelopen vrijdag was er een officiƫle aftrap van de aandeelhouders samen met wethouder Hans Horlings van de gemeente Midden Delfland. Eigenlijk zou er zaterdag 15 juli gestart worden met het boren, maar dat liep iets vertraging op en werd uiteindelijk maandagavond.

Naar verwachting zal medio augustus het diepste punt van de eerste put worden bereikt en zal de eerste welltest kunnen worden uitgevoerd. "Dan zal duidelijk worden wat de potentie is en dus of er voldoende warm water omhoog gepompt kan gaan worden", zegt Dekker. Als dat het geval is, wordt gestart met het boren van de tweede put die iets minder diep gaat dan 3 kilometer. Dekker: "Eind september zal dan naar verwachting de tweede welltest plaatsvinden."

De bouw van het pomphuis is overigens al vrijwel wel helemaal klaar; alleen de voorpui moet er nog in. De staalconstructie, dak, zij-en achtergevel zijn reeds geplaatst. Doordat het pomphuis er al staat, kan als uit de eerste welltest blijkt dat er voldoende warm water aanwezig is, VB Geo-Projects uit De Lier direct starten met het aanleggen van de bovengrondse installaties en het warmtenetwerk.

Acht bedrijven zijn aandeelhouder van dit aardwarmteproject. Zij runnen samen ruim 50 hectare in de Oudcampsepolder. De planning is dat in januari 2018 het eerste warme water naar de deelnemers gaat.

Voor meer informatie:
GeoPower Oudcamp
info@geopoweroudcamp.nl
www.geopoweroudcamp.nl
Publicatiedatum: