Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Markt verdeelt orders na faillissement Mantel & Mosselman

De orders die reeds geboekt waren bij Mantel & Mosselman Holland bv, zullen deels ingevuld worden door collega-exporteurs. Het is echter puzzelen nu het seizoen in volle gang is. Bovendien is het bollenaanbod door een licht tegenvallende oogst beperkt.

Bloembollenexportbedrijf Mantel & Mosselman Holland bv uit Venhuizen werd 27 juni 2017 door de rechtbank failliet verklaard. Op dat moment stond de export van de voorjaarsbloeiers aan de vooravond van het hoogseizoen. Afnemers proberen direct bij andere exportbedrijven alsnog aan hun bloembollen te komen.

Afnemers kunnen afhaken
“Nu worden de orders verdeeld, de markt is er direct bovenop gesprongen, zo gaat dat”, geeft Frank Uittenbogaard van JUB Holland aan. Ook Anthos-voorzitter Henk Westerhoff vermoedt dat een groot deel van de orders naar andere leveranciers gaat. “Maar je verliest ook altijd een stuk van de markt. Afnemers kunnen afhaken.”

Sjors Veldt was een belangrijke leverancier van biologische bollen aan Mantel & Mosselman Holland bv. “Klanten hebben zich al rechtstreeks bij ons gemeld om de orders uitgeleverd te krijgen. Een aantal klanten zoekt contact met andere exporteurs om de bollen via die weg te kunnen ontvangen.”

Mantel & Mosselman helpt klanten waar nodig
Natasja Mantel, die tot voor kort mede leiding gaf aan het exportbedrijf uit West-Friesland, laat weten dat hun klanten naar de website van Anthos zijn verwezen voor een overzicht van exporteurs. “Wie hulp nodig heeft, kan een beroep op ons doen. We willen het allemaal netjes afhandelen.”

In BloembollenVisie nr. 380 die deze week verschijnt meer over het faillissement van Mantel & Mosselman Holland bv en de gevolgen.

bron: Bloembollen Visie
Publicatiedatum: