Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
woensdag 27 september

Tuinplantendag in het teken van thema arbeid

Op woensdag 27 september wordt weer de jaarlijks terugkerende Tuinplantendag georganiseerd. Deze dag staat dit keer in het teken van arbeid.

Het wordt steeds lastiger om goed personeel te vinden én te behouden. Een alternatief is automatisering. Vooral voor het begin van de teelt kan dit een oplossing zijn, bijvoorbeeld door het stek steken te automatiseren.



Het afleverproces is, door de steeds kleinere orders en meer specifieke toegevoegde waarde (stickers, etiketten en dergelijke) steeds lastiger te automatiseren. Hoe kun je dit invullen? Een van de sprekers is Peter Loef, themaspecialist Arbeid van LTO Glaskracht Nederland. Hij gaat in op de ontwikkelingen op het gebied van arbeid en de regelgeving rondom de automatisering op het bedrijf.

De Tuinplantendag wordt georganiseerd bij Benary waar we de violen proef kunnen bekijken. In deze proef staat de genetica van verschillende veredelaars naast elkaar.

Na de zomervakantie volgt meer informatie over het programma.

bron: LTO Glaskracht Nederland
 
Publicatiedatum: