Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Plantenkweker Fokke de Boer in zijn nopjes met Ekote

Plantenkweker Fokke de Boer uit De Kiel vertelt over zijn ervaringen met Ekote gecontroleerd vrijkomende meststoffen bij het kweken van bloemen en planten op zijn bedrijf. De Boer kweekt allerhande bloemen en planten zoals o.a. Petunia’s, Lobellia’s, Bacopa’s en Glechoma’s. “Door Ekote heb ik een hoop rust op mijn bedrijf gekregen”.



De Boer kweekt op zijn bedrijf vooral perkgoed in hangpotten van verschillende maten. “De juiste bemesting is van groot belang bij het kweken. Bij tekortkomingen zie je al gauw dat de planten gaan verkleuren. Met name de onderste bladeren worden dan leeg getrokken. Daarom is voldoende en vooral kwalitatieve bemesting van belang. Daarnaast draagt een specifieke strategie van water geven ook bij aan een solide groei van de plant”, verteld de Boer.

Er werd op het bedrijf van de Boer al gebruik gemaakt van gecontroleerd vrijkomende meststoffen. “De resultaten die ik nu heb behaald met Ekote hebben me echt verbaasd. Het grote verschil met eerdere bemestingsstrategie is dat ik met Ekote alleen maar schoon water hoef mee te geven. Hierdoor is een mooie compacte groei ontstaan, iets wat bijdraagt aan de kwaliteit en waarde van de plant." Doordat er een 6 maanden product is ingemengd, blijft er ook nog voldoende werkende meststof achter voor de consument. "De klant krijgt dus een compleet verkoop-klaar product dat verder geen bemesting meer nodig heeft."

Om deze resultaten te behalen heeft De Boer 5 kg/m3 Ekote Ornamentals Plus Hi K (13-07-19 + 2 MgO + Te – 6 maanden) bij zijn potgrond ingewerkt. “Ekote heeft mij een hoop rust gebracht op mijn bedrijf. Ik hoef nu bijvoorbeeld geen mestbakken meer klaar te maken waar eventueel fouten bij gemaakt kunnen worden. Hierdoor bespaar ik weer tijd waardoor ik mij meer met de planten en mijn klanten bezig kan houden”.

Voor meer informatie:
Ekompany International BV
Stan Hoeijmakers, Marketing Manager
Verloren van Themaatweg 2A
6121RG, Born
T: +31 (0)46 727 1000
F: +31 (0)46 727 1001
E: Stan.Hoeijmakers@ekompany.eu
www.ekompany.eu

Publicatiedatum: