Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Agnes van Ardenne is de (nieuwe) Sjaak

Agnes van Ardenne-van der Hoeven wordt per 1 oktober 2017 waarnemend burgemeester van de gemeente Westland. Zij volgt tijdelijk Sjaak van der Tak op, die voorzitter wordt van LTO-Glaskracht. Na de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018 gaat de nieuwe raad aan de slag met de zoektocht naar de kroonbenoemde burgemeester.



Agnes van Ardenne is geboren in Maasland en is een tuindersdochter. Ze heeft flink wat ervaring in de politiek. Van 1988 tot 1994 was ze actief als gemeenteraadslid en wethouder in Vlaardingen, daarna ging ze de Tweede Kamer in. Voor het CDA was ze staatssecretaris van buitenlandse zaken en minister voor ontwikkelingssamenwerking.

Ook in de tuinbouw heeft van ze verschillende functies gehad. Zo zat ze bij de bij de voedsel- en landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) en was ze actief bij het Productschap Tuinbouw, het World Food Program en het International Fund for Agricultural Development. Momenteel is ze bestuursvoorzitter van Naktuinbouw.

Agnes heeft zich in de jaren '90 politiek geroerd in de tuinbouw. Zo wilde Melkert uitkeringsgerechtigden verplicht asperges laten steken in 1995 - maar bonden, tuinders en Agnes van Ardenne zaten daar niet op te wachten. Wel wilde ze de wet veranderen om de regels voor seizoensarbeid te veranderen.


Publicatiedatum: