Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe CEO bij Chrysal

Per 1 september 2017 treedt de huidige Chrysal CEO Joep Wiegel (63) terug. Joep is ruim 20 jaar actief geweest bij Chrysal, in aanvang als Financieel Directeur en sinds 2007 – het jaar waarin Chrysal fuseerde met het Zweedse Vitabric- als CEO. Joep was de drijvende kracht achter de verdere uitbouw van Chrysal’s post harvest business en de expansie naar o.a. Colombia, Ecuador, Kenya en Japan. Joep blijft tot het einde van het jaar betrokken bij Chrysal in verband met de overdacht van zijn werkzaamheden.


Joep Wiegel

Met het terug treden van Joep zal per 1 september 2017 Peter Vriends (53) worden benoemd tot CEO van Chrysal International. Peter is momenteel Vice President & Global General Manager Post Harvest Agrofresh Solutions, en heeft de afgelopen 14 jaar een belangrijke bijdrage geleverd aan de exponentiële groei van Agrofresh.

Joep Wiegel: in de afgelopen 20 jaar heeft ons bedrijf een boeiende ontwikkeling doorgemaakt. Naast de ontwikkeling, productie en vercommercialisering van verzorgingsproducten voor snijbloemen onder het merk Chrysal ging een belangrijk deel van de aandacht uit naar Pokon producten. In 2006 was Chrysal nog een 100% familiebedrijf. Nadat de familie in 2007 voor een deel was terug getreden en een buitenlandse investeerder meerderheidsaandeelhouder werd, kwam er ruimte om de Pokon divisie te verkopen en de focus voor 100% op de Chrysal business te richten. In 2014 heeft de Nederlandse investeerder Nordian samen met het management 100% van de aandelen overgenomen en heeft het bedrijf een sterke groei doorgemaakt. Ik heb 10 jaar als CEO van Chrysal gewerkt en dit is voor mij een mooi moment om het stokje over te dragen aan Peter Vriends. Ik heb Peter ruim 10 jaar geleden voor het eerst ontmoet en ik heb hem sindsdien leren kennen als een gedreven ondernemer die met zijn passie voor de Post Harvest sector een belangrijke bijdrage kan leveren aan de verdere groei van Chrysal.

Perry Bos, managing partner Nordian: We zijn zeer verheugd dat we met Peter Vriends een goede opvolger gevonden hebben voor Joep. We zijn Joep zeer erkentelijk voor de zeer voorspoedige ontwikkeling van Chrysal, zowel in de periode voor Nordian en natuurlijk ook de afgelopen 3 jaar. De (wereldwijde) groei van Chrysal in de professionele en de B-to-C markt is een belangrijke verdienste van Joep. Met de komst van Peter Vriends kan er, samen met de overige directieleden, goed worden doorgebouwd op het robuuste fundament van Chrysal.

Voor meer informatie:
Chrysal Benelux
Gooimeer 7
1411 DD Naarden
T: +31 (0)35 69 55 888
F: +31 (0)35 69 55 822
E: info@chrysal.nl
www.chrysal.nl
Publicatiedatum: