Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Glyfosaatverbod zal Keniaanse export negatief beïnvloeden

Kenia’s intentie om de export van tuinbouwproducten uit te breiden in de VS is onzeker nu de VS een het veel door kwekers gebruikte gewasbeschermingsmiddel Glyfosaat als kankerverwekkend heeft bestempeld.

De Amerikaanse staat Californië zal het product Roundup op 7 juli officieel optekenen als een van de chemische stoffen die kanker veroorzaken, waardoor Keniaanse landbouwproducten bestemd voor de VS mogelijk opnieuw zullen worden onderzocht op de aanwezigheid van glyfosaat, het actieve bestanddeel in het gewasbeschermingsmiddel.

Deskundigen sporen het land aan om snel actie te ondernemen en het gebruik van de aan te pakken voordat het te laat is. "Als Amerika Roundup tot kankerverwekkende stof verklaart, zal dit een negatief effect hebben op onze tuinbouwproducten nu we in die markt willen uitbreiden," aldus Alfred Serem, voormalig directeur van de Horticultural Crops Development Authority.

Klik hier het gehele artikel op Business Daily Africa
Publicatiedatum: