Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kenia wil chrysantenteelt nieuw leven inblazen

De chrysantenteelt was ooit een belangrijke bron van inkomsten die in de jaren tachtig miljarden shillings aan omzet genereerde, tot dat deze subsector op de knieƫn werd gedwongen.

Van de ongeveer 200.000 telers in Kenia zijn er volgens cijfers van het ministerie van Landbouw nog slecht 15.000 a 20.000 telers met chrysanten in het assortiment. In de hoogtijdagen werd het beschouwd als een goudmijntje en was het - bij goede oogsten - met meer dan 18 miljard shilling per jaar de derde bron van inkomsten voor de overheid. Vandaag vecht het gewas om zijn bestaan, al is de vraag naar Keniaans chrysanten wereldwijd nog altijd groot.

In de teelt worden relatief weinig chemische gewasbeschermingsmiddelen gebruikt, wat het product, met het oog op strenge importeisen in de VS en de EU, aantrekkelijk maakt. De Europese en Amerikaanse markten nemen ongeveer 80% van de Keniaanse chrysanten af.

Ondanks dat gaat de sector gebukt onder enorme schulden, wanbeleid, corruptie, diefstal en onder financiering. Volgens de regering zal de productgroep zich echter gauw weer oprichten en wordt er gewerkt aan een herstelplan.
Publicatiedatum: