Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Inschrijving Interpolis Tulpenprijs geopend

De inschrijving voor de Interpolis Tulpenprijs – de verkiezing van de meest beloftevolle broeitulp – is weer geopend.

De Interpolis Tulpenprijs is een initiatief van de Vaktentoonstelling Zwaagdijk. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de tulp met de meeste potentie voor de broeierij. Afgelopen jaren vielen de cultivars ‘Choice’ (2015), ‘Milkshake’ (2016) en ‘Sissi’ (2017) in de prijzen.



Tulpen die op korte termijn beschikbaar zijn
Voor de verkiezing van 2018 kunnen veredelaars vanaf heden hun cultivar aanmelden. Het moet gaan om tulpen die op korte termijn beschikbaar zijn. Een van de voorwaarden is dat de cultivar geregistreerd is en dat er 0,5 tot 5 hectare van opgeplant staat. Uit alle aanmeldingen wordt door de organisatie een top-10 geselecteerd. Van deze cultivars moeten dit seizoen voldoende bollen apart gehouden worden voor opplanting bij Proeftuin Zwaagdijk. Het gaat om 110 stuks van ziftmaat 11/12 en 100 stuks van ziftmaat 12+. De tien genomineerde tulpen worden voorafgaand aan de Vaktentoonstelling door een onafhankelijke jury gevolgd en op verschillende punten beoordeeld.

Klik hier om uw cultivar aan te melden.

bron: Bloembollen Visie

Publicatiedatum: