Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ruigrok Flowerbulbs

Bollen binnenhalen met hectare tegelijk

Bij Ruigrok Flowerbulbs worden de bollen binnengehaald, een drukte van jewelste. Met de nieuwe oogstmachine klaren de heren ongeveer 3 ha land per dag. De weersomstandigheden van de laatste dagen zijn uitstekend geweest, wat het proces nog versnelt. Eenmaal van het land moeten de bollen een week drogen, waarna ze schoongemaakt en gesorteerd. In onderstaande video is het hele proces te zien:


En dan worden ze verscheept. Eenmaal goed en wel verwerkt gaan ze de zee op. Bollen van Ruigrok gaan voor het grootste deel naar de VS en Canada.



Omdat de afgelopen maanden (mei, juni) erg warm waren, waardoor het seizoen waarin de bol moest rijpen aanzienlijk korter was dan normaal. Hierdoor is de oogst dit jaar over heel Nederland matig. Ruigrok verwacht dat de vraag naar een aantal variƫteiten spoedig het aanbod zal overtreffen met als gevolg dat ze niet meer te krijgen zijn. Kopers wordt dan ook aangeraden niet te wachten met bestellingen.

Voor meer informatie:
Ruigrok Flowerbulbs
Zilkerbinnenweg 58
2191 AD de Zilk
E: info@ruigrokflowerbulbs.com
www.ruigrokflowerbulbs.com

Publicatiedatum: