Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Flink besparen op meetdiensten grootzakelijke energieaansluitingen?

Voor grootzakelijke aansluitingen bent u vrij om zelf een meetbedrijf te kiezen. Dit moet dan wel een gecertificeerd meetbedrijf zijn. Gasaansluitingen vanaf G40 en elektriciteitsaansluitingen groter dan 3 x 80 Ampère zijn grootzakelijke aansluitingen. Bij deze grootzakelijke aansluitingen worden de regionale netwerkkosten rechtstreeks door de netbeheerder in rekening gebracht. Voor Brabant en Limburg is dat netbeheerder Enexis. Alleen voor de gemeente Weert is dat Stedin.



Indien u nooit geswitcht bent van meetbedrijf is voor bedrijven met Enexis als netbeheerder Fudura het meetbedrijf. Voorheen stonden de meetkosten ook op de factuur van Enexis, maar sinds enkele maanden worden de meetkosten door Fudura middels een aparte factuur in rekening gebracht.

Door bij gecertificeerde meetbedrijven offertes op te vragen kan in sommige situaties tot wel 50% worden bespaard op de kosten voor meetdiensten. Wel is het van belang om te kijken of u vrij bent om over te stappen. Contracten voor meetdiensten worden over het algemeen voor 5 jaar aangegaan en telkens met 1 jaar stilzwijgend verlengd als u niet tijdig opzegt. In dat geval kan het zijn dat u eerst een bestaand contract moet uitzitten voordat u kunt switchen.

Het is ook mogelijk om tijdens de looptijd van een contract nieuwe afspraken te maken met uw huidige meetbedrijf. Dit kan interessant zijn voor bedrijven met meerdere grootzakelijke aansluitingen waarvan er een aantal wel vrij zijn een aantal niet. Zeker voor grote bedrijven met meer grootzakelijke aansluitingen is het zinvol om te onderzoeken of er besparingen mogelijk zijn op de meetdiensten.

Voor meer informatie:
Aelmans Tuinbouw Advies
John van de Ven
06 - 53 70 68 41
jvandeven@aelmans.com
www.aelmanstuinbouw.com
Publicatiedatum: