Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Diamond lanceert bollenvolgsysteem

Diamond heeft een nieuwe softwareoplossing: een bollenvolgsysteem. Met behulp van dit systeem krijgen de bollen bij binnenkomst op een bedrijf een unieke code. Vervolgens kunnen de bollen per geleverde partij nauwkeurig worden gevolgd tot ze het bedrijf verlaten. U weet waar ze zich bevinden, welke bewerkingen hebben plaatsgevonden en wanneer ze kunnen worden geleverd. Dankzij de koppeling met DataConnect kunt u bovendien per partij vaststellen wat de bewerkingen hebben gekost en wat de uiteindelijke opbrengst is. Daarnaast helpt het systeem bij het vaststellen van de oorzaak en de hoogte van faalkosten en leidt het tot een grotere transparantie voor uw klant.



Tulpenbroeierij Ruiten Fleur BV
Mark van Ruiten, directeur van tulpenbroeierij Ruiten Fleur BV, gebruikt het systeem voor zijn bollen. “Als gebruiker word je in staat gesteld om partijen bollen te volgen vanaf het moment dat een partij arriveert, tot aan het moment van verkoop. Het systeem genereert barcodes die aan partijen gekoppeld worden. Door middel van scanners worden partijen bollen vervolgens geïdentificeerd. Dankzij dit systeem kan ik iedere partij bollen nauwkeurig volgen. Hierdoor is mijn voorraadbeheer verbeterd, het uitvalpercentage verlaagd en kan ik per partij precies vaststellen welke bewerkingen zijn uitgevoerd, wat de kosten zijn en wat het uiteindelijke resultaat is. Bovendien heb ik beter grip op de planning. Dat kunnen wij dankzij het bollenvolgsysteem keurig inzichtelijk maken.”

Voordelen bollenvolgsysteem
Het bollenvolgsysteem is in principe voor ieder bedrijf waar producten een bewerking ondergaan van toepassing en interessant. In z’n algemeenheid zijn de voordelen van het systeem:
  1. Track en trace van het product
  2. Beter inzicht in de kwaliteit van de partijen
  3. Betere planning
  4. Beter voorraadbeheer
  5. Beter inzicht in de kosten en opbrengsten per geleverde partij
  6. Inzicht in de herkomst en bewerking van geleverde producten
Mark van Ruiten: “De combinatie van deze voordelen leidt ertoe dat het uitvalspercentage wordt geminimaliseerd, doordat snel duidelijk wordt welke partijen van mindere kwaliteit zijn. Hiermee biedt het bollenvolgsysteem de belangrijkste functionaliteiten die leiden tot een optimalisatie van mijn bedrijf.”

Voor meer informatie:


Voor meer informatie
Diamond FMS
T. 073 – 511 16 29
E. info@diamondfms.com
www.diamondfms.com

Publicatiedatum: