Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Secretaris-Generaal Loes Mulder (SZW) op bezoek bij Ter Laak Orchids

Op uitnodiging van LTO Nederland en LTO Glaskracht Nederland heeft Secretaris-Generaal Loes Mulder van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) gisteren een werkbezoek gebracht aan Ter Laak Orchids.

Bij gastheer Ter Laak Orchids in Wateringen is intensief gesproken over het thema arbeid en werkgeverschap. "Het perfectionisme - in de goede zin- en de drive van het team van Ter Laak Orchids zijn inspirerend om te zien. Het werkbezoek en de gesprekken van vandaag boden waardevolle inzichten. Belangrijke thema's waar we op terug zullen komen is de manier waarop inburgering en werken elkaar kunnen versterken, hoe we jongeren opleiden voor beroepen waar ook echt werk voor is en hoe we de samenleving ook de sterke kanten van de LTO-praktijk, inclusief alle innovaties, kunnen laten zien.", aldus Loes Mulder bij de afsluiting van het werkbezoek.



De delegaties van LTO en het Ministerie van SZW bespraken de actuele ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en knelpunten van werkgevers. Goed werkgeverschap en versterking van de positie en het imago van de land- en tuinbouw als interessante werkgever liep als een rode draad door het gesprek. Gezamenlijk werd geconstateerd dat werkgevers hier een belangrijke rol hebben en dat de Rijksoverheid hierbij faciliterend kan zijn.

Ook is besproken hoe LTO werkt aan goed werkgeverschap. Tot slot is ook stil gestaan bij het thema handhaving en controle naar aanleiding van het onlangs verschenen rapport ‘Staat van eerlijk werk Loon naar werken?’ van de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

John Barendse en Esther Hokke van Ter Laak Orchids legden in hun bedrijfspresentatie de nadruk op het belang van goed werkgeverschap voor hun bedrijf en de wijze waarop zij dit invullen. Ook was in het programma tijd ingepland voor een rondleiding. Met 140 medewerkers kweekt Ter Laak Orchids elk jaar ruim zes miljoen Phalaenopsisplanten. Het bedrijf beschikt over 125.000 m2 productieruimte verdeeld over twee hypermoderne en duurzame locaties met veel aandacht voor gezond en veilig werken. Een goed voorbeeld van de innovatiekracht van de Nederlandse glastuinbouw.

bron: LTO Glaskracht Nederland
Publicatiedatum: