Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Stichting VluchtelingTalent verder als vluchtelingENcarriere

"Talenten, werkgevers en onderwijsinstellingen, maar ook mentoren en job coaches weten ons steeds beter te vinden. Wij matchen de verschillende partijen op de arbeidsmarkt en het is inspirerend te zien en te ervaren hoe nieuwe koppels elkaar motiveren en ondersteunen om te werken aan een nieuwe toekomst."

Dat laat Stichting VluchtelingTalent, tegenwoordig bekend onder de naam vluchtelingENcarriere, weten. In het Westland hebben zij inmiddels 20 statushouders in een leer-werk traject geplaatst en hebben 3 statushouders een vaste baan gevonden.



Gemeenten in Zuid-Holland en de werkgevers steeds creëren naar eigen zeggen steeds meer ruimte voor de statushouders om een leer-werk traject te gaan volgen. Inmiddels is een tweede klas van 15 a 20 stadhouders voor na de zomer in voorbereiding en ook bij een high tech bedrijf in de Randstad zullen binnenkort een aantal statushouders aan de slag gaan. Dit zijn banen voor hooggekwalificeerde IT-talenten.

De Stichting benadrukt verder dat het geen cv-kaartenbak is en "we er niet zijn om dozen te schuiven". VluchtelingENcarriere zoekt een precieze match tussen vraag en aanbod te maken en doet dat middels intakegesprekken, interviews en assessment/skill testen.

"Wij besteden zeer veel tijd aan kandidaten die gemotiveerd zijn, passie hebben om te leren en werken en dus voor ons leer-werk traject geschikt zijn. Ons leer-werktaject is gericht op een duurzame integratie in onze samenleving. Vandaar dat het leer traject zich richt op Taal, Inburgering en een Branche opleiding. Integreren via werk, WERKT!"

Voor meer informatie:
VluchtelingENcarrière
Bakir Lashkari
T: 0031 (0) 653269078
Ger van Nijkerken
T: 0031 (0) 653396533
Landelijk Coördinator Vluchteling en Carrière
E: ger@vluchtelingencarriere.nl
E: bakir@vluchtelingencarriere.nl
www.vluchtelingencarriere.nl
Publicatiedatum: