Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"we voelen ons Bauke of Tom"

Westlanders en wielrennen

Iedere weekend gebeurt er wat bijzonders in het Westland. Doordeweeks normale mannen (en steeds meer vrouwen) veranderen op zondagochtend in fanatieke wielrenners. Als de medebewoners vaak nog op bed liggen, hijsen deze personen zich in opvallende wielerkleding, pakken hun fiets uit de schuur en rijden naar de ontmoetingsplaats vanwaar een tocht van tussen de 3 en 4 uur gaat beginnen.

Deze wielerkleding is een bekend fenomeen geworden in het Westland. Zowat ieder Westlands bedrijf heeft wel een eigen "fietspakkie" waarop duidelijk staat om wat voor bedrijf het gaat. Het komt dus voor dat doordeweeks concurrenten elkaar op de fiets begroeten met mooguhh alsof ze de beste vrienden zijn. Je komt van alles tegen op de fiets. De (vaak wat oudere), ervaren wielrenner op een stalen frame met versnellingen nog op de buis en ouderwetse toeclips om de schoenen, tot de wielrenner met de lichtste carbonfiets met elektronische schakeling, hoge carbonvelgen en matching schoenen. Zo'n fiets waar de SKY-ploeg van Chris Froome nog jaloers op zal zijn. Het komt in de praktijk trouwens vaak voor dat deze "oudere" man net degene is die echt het hardst kan fietsen. Waarbij de welbekende smoes van wielrenner op de flitsende fiets luidt: "Ja, maar hij kan elke dag fietsen en ik moet maar werken."

Kledingtaferelen
Binnen zo'n groep met dezelfde fietskleding spelen ook allerlei mooie taferelen af. Je hebt de echt snelle, de wat langzamere, de diesels en degenen met de meeste trucs. Vlak voor een bocht op kop gaan rijden en dan in de bocht weer snel achteraan aansluiten (om weer lekker uit de wind te rijden) is zo'n truc. Praten tijden het fietsen doen de mannen niet (dat kunnen alleen de dames). Mannen fietsen met het mes tussen de tanden en willen alleen maar door de wind heen beuken. Praten doen we dan wel weer halverwege de tocht bij de Bonte Haas of de Torpedoloods, waar we dan binnen twee seconden een punt appeltaart met slagroom van dik 500 calorieën naar binnen schuiven, een boer laten en weer op de fiets springen. De volgende dag dan op de weegschaal stappen en niet begrijpen waarom we toch niet afvallen van al dat fietsen. De tocht vervolgt dan vaak via de Waterweg of langs de duinen, waar we met hard schreeuwend: TEGEN, ACHTER of VOOR aan de medeweggebruikers aan willen geven dat de Westland TGV voorbij komt knallen.

Mondialisering
In de tuinbouw is de mondialisering, globalisering, internationalisering al een ruimte tijd aan de gang. Ook Westlandse wielrenners kom je ook steeds vaker op andere plaatsen tegen. Of dit nou de Cauberg is, het de Belgische kasseien zijn of dat je ze tegenkomt als ze met zeer hoge snelheid de Tourmalet op knallen. Westlanders kom je overal tegen en anders hoor je ze zeker wel.



Bauke en Tom
PDI heeft vorige week het nieuwe wielertenue binnengekregen. "Op de foto zie je onze Jan (links) die het flitsende tenue showt. Het is voor PDI alweer de 3e keer dat er met nieuwe pakkies gereden kan worden. Deze keer zijn de kleuren veelal wit. Dit komt ook terug in de nieuwe huisstijl. De tenues zijn wederom fantastisch en zitten als gegoten. Dus nog even een kleine mededeling voor al de collega bedrijven uit het Westland. Als jullie (weer eens) door zo'n mooi PDI fietstenue ingehaald worden laat ons dan graag even in onze waan. We voelen ons even euforisch en vergelijken ons zelf met Bauke Mollema. We vinden dat wij er in onze nieuwe pakkies net zo afgetraind en gestroomlijnd uitzien als Tom Dumoulin. We rijden nu ook echt 1 a 2 km per uur harder dan normaal. Enige zelfkennis is ons echter ook niet vreemd. Daarom weten we dat dit voor korte duur is. Als de nieuwigheid ervan af is en wij met onze beide fietsschoenen weer op aarde beland zijn, zijn wij weer normale Westlanders die het van onze trucs moeten hebben."



Peter Dekker Installaties BV
Postbus 245 – 2670 AE – Naaldwijk
Industriestraat 40 – 2671 CT – Naaldwijk
Tel: 0174-629444
Fax: 0174-626671
info@peterdekkerinstallaties.nl
www.peterdekkerinstallaties.nl