Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Wekelijkse vluchten van Nairobi naar Yorkshire

Doncaster Sheffield Airport viert het binnenhalen van een nieuw vrachtcontract dat bloemen en groenten naar het Verenigd Koninkrijk brengt voor enkele van de grootste Britse supermarktketens.

De luchthaven heeft een overeenkomst gesloten met Network Airline Management, die deze week een wekelijkse MD11-dienst van Nairobi naar Yorkshire begint. Dit is de eerste vluchtafhandeling van versproducten voor dit vliegveld, wat de weg effent naar een grote nieuwe markt.



Vrachtmanager Dayle Hauxwell van Doncaster Sheffield Airport: "We zijn blij om dit nieuws zo snel bekend te kunnen maken nadat we de record vrachtcijfers voor vorig jaar hadden gezien."

"We werken samen met Network Airline Management om wekelijkse vluchten vanuit Nairobi met bloemen en groenten voor de Britse markt af te handelen. Volgens deze overeenkomst zal er jaarlijks zo’n 3500 vracht worden vervoerd. Deze nieuwe activiteit opent ook de mogelijkheid voor Britse exportvracht."

"Onze toetreding tot deze nieuwe markt is verder bewijs dat onze vrachtafhandeling een internationale reputatie heeft verworven als de meest vrachtvriendelijke luchthaven van het Verenigd Koninkrijk. En we denken dat dit slechts het begin is, omdat de sector de voordelen van Doncaster Sheffield Airport erkent."

Het vliegveld werd vorig jaar gecertificeerd als punt van binnenkomst voor versproducten, wat het toegang geeft tot een aanzienlijke internationale markt.

Met kantoren over de hele wereld en jaarlijks meer dan 70.000 ton vracht bestaat de Network Aviation Group uit een complete divisie luchtvaartmaatschappijen in volledig eigendom of in samenwerkingsverbanden, die meer dan dertig jaar geleden werd opgestart en sindsdien aanzienlijk is gegroeid. Ondertussen beheert het bedrijf vrijwel alle aspecten van de luchtvrachtverkoop en -logistiek en het beheer van vrachtvliegtuigen.

Network Airline Management, de afdeling vrachtvliegtuigen, exploiteert over de hele wereld een vloot van B747F en MD11F vliegtuigen op dienstregelingen- en charterbasis. De internationale verkoopafdeling, Network Airline Services vertegenwoordigt meer dan 20 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd als GSSA-vertegenwoordiger.

Volgens Andy Walters, commercieel directeur van Network Airline Management wordt er echt uitgekeken naar de nieuwe samenwerking met Doncaster Sheffield Airport: "We hebben om een aantal redenen ervoor gekozen om naar Doncaster Sheffield Airport te vliegen. Het biedt een 24-uurs operatie, is vrachtvliegtuigvriendelijk en minder druk dan andere locaties. Het heeft ook een zeer proactief team. Doncaster Sheffield Airport werken met hun partners Anglo World Cargo hard aan de levering van op maat gemaakte dienstverlening en dit blijkt duidelijk uit hun aanpak.”

Voor meer informatie:
flydsa.co.uk
Publicatiedatum: