Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VK: Tropische kwekerij van Kew huist ‘s werelds meest zeldzame planten

Kew Gardens is een tropische kwekerij, de grootste kas van Kew en tevens diens best bewaarde geheim. In plaats van de elegantie van het Palm House en de scherpe randen uit de tachtiger jaren van het Princess of Wales Conservatory bestaat de Tropical Nursery uit een op maat gesneden verzameling van grote glazen dozen die door een onooglijk hek van het publiek worden afgeschermd. 

In deze kas vindt men de meest zeldzame planten, afkomstig uit de meest afgelegen hoeken van de wereld: mysterieuze exemplaren zijn in de loop der decennia voorzichtig van zaad tot bloem gekweekt en de nieuwe planten worden in de openbare kassen tentoon gesteld.

Men vindt er 10.000 verschillende planten, allemaal onder 6500 vierkante meter glas en onderverdeeld in vier segmenten: orchideeën, droog, gematigd en vochtig. Deze worden verder in types opgedeeld zoals vleesetende planten, varens en waterlelies.

De plantenliefhebber moet er zeker eens gaan kijken, want naast de enorme varieteit vindt men er ook enkele van de meest bijzondere en zeldzame planten. Nieuwsgierig geworden? Klik hier voor kijkje naar binnen.


Publicatiedatum: