Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ecuador: kijkje in de keuken bij 's werelds grootste calla-kweker

Sande Flowers is een Nederlands kwekerij gevestigd in Guayllabamba, Ecuador, op 30 minuten rijden van de hoofdstad Quito. Het is 's werelds grootste calla-kwekerij en heeft ruim 450 man personeel lopen en kweekt daarnaast ook een assortiment lelies en verschillende zomerbloemen, allemaal bestemd voor de Noord-Amerikaanse markt. De kweker is al 20 jaar in het land actief.



De hoogte van het bedrijf (2286 m) en de locatie op de evenaar creëren de perfecte omstandigheden om jaarrond hoogwaardige bloemen te kweken. Maar wat Sande Flowers naar eigen zeggen vooral onderscheidt, is het goed opgeleide personeel en de Nederlandse productietechnologieën. Calla’s is geen makkelijk gewas, weet Sande, zowel qua veredeling als in productie en verwerking.



Ook opvallend is het relatief lage personeelsverloop. Arbeid is traditioneel een nog veel groter probleem dan hier bij ons, maar Sande Flowers weet zijn mensen te binden. Volgens de bedrijfsleiding zetten alleen gelukkige en tevreden medewerkers zich ook daadwerkelijk in om het beste product te leveren.

Voor meer foto's, zie Mayesh Wholesale Florist
Publicatiedatum: