Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kenia: Aquila Flowers zoekt uitbreiding in gips, zonnebloem en rozemarijn

Keniaanse rozenkwekerij Aquila Flowers is van plan het assortiment uit te breiden met vollegrondsbloemen en hoopt deze volgende jaar al in grotere aantallen op de markt te brengen. Momenteel worden er proeven gedaan met gips, zonnebloem en rozemarijn, elk op 0,5 ha. Productiemanager Sitaram Hembade: "We zullen per teelt beoordelen of er genoeg vraag is en na een jaar zullen we beslissen waar we al dan niet in verder gaan."


Satiram Hembade

Aquila Flowers kweekt 12 soorten rozen in 28 ha kas in Naivasha, Kenia. Het merendeel van het product vindt zijn weg naar Europa. Kleinere volumes gaan naar Zuid-Afrika en Australië.


Proefvelden

Voornaamste reden om uitbreiding in vollegrondsbloemen te zoeken, is het feit dat in deze teelten geen grote investeringen als kassen gedaan hoeven worden, terwijl je wel in staat bent een breder assortiment aan te bieden. "En zelfs eigen boeketten kunt gaan maken," aldus Hembade.


Gypsophilaveld

Rozemarijn in boeketten
Gypsophila en zonnebloemen worden veel voor boeketten gebruikt. Rozemarijn is wat dat betreft een vreemde eend in de bijt, maar Hemade heeft grote verwachtingen voor dit gewas. "Groen wordt steeds meer gebruikt in boeketten en geur wordt steeds belangrijker. Rozemarijn kan als vulmiddel in een boeket worden gebruikt en geeft het geheel die krachtige geur."

De proef met rozemarijn

Een kijkje in de rozenkwekerij
De foto's zijn vorige maand gemaakt rond de IFTEX. Behalve de proefvelden bezochten we de kassen en verwerkingsruimten zelf. Een impressie.


Een wandeling tussen de kassen. 


In de 28 ha kas worden 12 rozenvariëteiten geteeld.


Wanneer de bloemen uit de kas komen worden ze in deze opslag gekoeld. 


Isaac Sabatia, kwaliteitsmanager bij Aquila Flowers. Nadat de bloemen zijn gekoeld, worden ze in deze ruimte beoordeeld. Het bedrijf heeft in totaal 700 werknemers.

Voor meer informatie
Aquila Flowers
Sitaram Hembade
Email: pm@aquilaflowers.com
www.aquilaflowers.com