Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aanvoerders pioenrozen zien bloemen 'in het echt'

Veiling Rhein-Maas had alle aanvoerders van pioenrozen uitgenodigd een bezoek te brengen aan kwekers van pioenrozen in Noord-Holland op 2 juni jl. Zo'n 40 deelnemende aanvoerders verzamelden zich in de vroege morgen op het parkeerdek van de veiling in Straelen-Herongen om gezamenlijk naar Noord-Holland af te reizen.

Peony Showgarden Holland
Als eerste werd Peony Showgarden Holland in Nibbixwoud bezocht, waarin meer dan 750 pioenrozen-culturen worden tentoongesteld. In een speciale showtuin konden de pioenrozen-trends van het komende seizoen worden bekeken en konden waardevolle contacten worden gelegd. Nico Pubben en Christina Lindenbaum, medewerkers van de afdeling assortimentsmanagement van Veiling Rhein-Maas, stonden de gehele dag klaar om vragen te beantwoorden.

Lokale pioenrozenkweker
Aansluitend werden de bedrijven van drie lokale kwekers van pioenrozen met verschillende bedrijfsgrootten bezichtigd. Bij Edwin de Wit en William Boon in Aandijk konden de resp. 15 tot 20 hectare grote bedrijven worden bewonderd. De deelnemers waren onder de indruk van de professionele bedrijfsvoering, de geautomatiseerde processen en de openheid van de gastheren ten opzichte van de deelnemende aanvoerders. De excursie werd afgesloten met een bezoek aan het bedrijf van Nico Wijnker in Hem. Het 1 hectare grote bedrijf kenmerkt zich met name door de hoge kwaliteit van de pioenrozen en een speciale manier van koelen, die de houdbaarheid van de geproduceerde pioenrozen duidelijk verlengt.

Positieve feedback
De excursie werd door de constructieve gesprekken over het vak en de interessante inkijkjes bij de werkzaamheden van de kwekers in Noord-Holland als zeer positief ervaren. De deelnemende aanvoerders hebben veel interessante informatie, met name om in het eigen bedrijf te kunnen toepassen, gekregen. Daarnaast werden de banden onder elkaar aangehaald en werd de relatie met Veiling Rhein-Maas verstevigd.

Voor meer informatie:
Veiling Rhein-Maas
info@veilingrheinmaas.com
www.veilingrheinmaas.com
Publicatiedatum: