Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Orchidee Nederland, Harmonise

Nieuwe marketing campagne voor orchidee van start

De stijltrend van Orchidee Nederland voor 2017 is 'Harmonise': een mix van aardse kleuren, natuurlijke accenten en dessins met stralende tinten zoals lichtgeel, roze en lila. De orchidee, met haar diverse vormen, kleuren en texturen, is dan ook een perfecte match bij deze stijl. Hieronder de looks op rijtje:


V.l.n.r.: Cambria, Cymbidium Cascade, Phalaenopsis

Kleurrijk & stoer: Cambria
  • Haar looks: grillig gevormde bloemen in prachtige, diepe kleuren zoals bruin, paars of rood.
  • Bijzonder: de Cambria is een unieke orchidee omdat ze niet in het wild voorkomt; het is een kruising tussen verschillende geslachten. 
  • Interieurtip: zet ze in een aardewerken pot voor een stijlvolle, stoere uitstraling. 
  • Weetje: er zijn ook Cambria’s in roze en oranje tinten en zelfs een klein aantal witte en gele soorten met een bruinpaarse tekening.
Mysterieus & sierlijk in de herfst: Cymbidium Cascade
  • Haar looks: een waterval van bloemen in zachtroze, lichtpaars of wit met lang grasachtig blad.
  • Bijzonder: de Cymbidium staat symbool voor moraal en deugd.
  • Interieurtip: door deze orchideeën als hangplant tegen een donkere achtergrond te hangen, lijken ze als vogels in de lucht te zweven. 
  • Weetje: in Azië is het een eer en een gebaar van respect en vriendschap om een Cymbidium cadeau te geven of te krijgen.
Elegant & vrouwelijk: Phalaenopsis
  • Haar looks: deze klassieke schoonheid is verkrijgbaar in maar liefst zestig verschillende vormen en kleuren - van paars tot roze, zalmroze, wit en geel.
  • Bijzonder: deze orchidee staat symbool voor elegantie, vrouwelijkheid en verbondenheid. De Phalaenopsis wordt ook wel gezien als ‘een uiting van je gevoelens’.
  • Interieurtip: een witte ruimte meer kleur geven? Sommige soorten zijn gespikkeld of hebben gestreepte patronen, alsof een schilder de bloembladeren met een penseel heeft ingekleurd.
  • Weetje: deze soort wordt ook wel de Vlinderorchidee genoemd en komt oorspronkelijk uit de Tropische regenwouden van Azië, Nieuw-Guinea en Australië.
Over de campagne “Laat zien wie je bent”
De promotiecampagne “Laat zien wie je bent” is een initiatief van Stichting Bloemenbureau Holland en wordt mede gefinancierd door de Europese Unie. Het doel van de campagne is om consumenten in Nederland, Frankrijk, Groot-Brittannië en Duitsland op de hoogte te stellen van de veelzijdigheid van de orchidee, om ze zodoende te inspireren en om bekendheid en verkoop te stimuleren.

Voor meer informatie: www.orchidsinfo.eu.

Publicatiedatum: