Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Schrijf je in voor International Grower of the Year Awards, ook als klein bedrijf!

Kwekers van snijbloemen, bladgroen en bollen worden aangemoedigd om zich aan te melden voor de Association of Horticultural Producers (AIPH) International Grower of the Year Awards (IGOTY) 2018.



In samenwerking met mede-oprichter FloraCulture International (FCI) wordt de prijs jaarlijks uitgereikt aan het meest innovatieve tuinbouwbedrijf. Naast de categorieën 'Snijbloemen, Bladgroen en Bollen' zijn er ook categorieën voor 'Jonge Planten' en 'Planten en Bomen'. Daarnaast zijn er voor komende editei twee nieuwe categorieën in het leven geroepen.

Deelnemers kunnen zich in 2018 ook aanmelden voor de 'Sustainability award’, een prijs voor het bedrijf dat het meest uitblinkt op gebied van duurzaamheid. Ook nieuw in 2018 is de prijs voor het 'meest inspirerende bedrijf', speciaal gericht op kleine bedrijven die unieke kwaliteiten en innovatie aan de dag leggen. Hiervoor kunnen teeltbedrijven met minder dan tien werknemers (fte) zich aanmelden.

Flores El Caprio

Eerder dit jaar mocht Flores El Caprio uit Colombia de Snijbloemen, Bladgroen en Bollenprijs mee naar huis nemen. Algemeen directeur Carlos Manuel Uribe: "Het is een zeer emotionele ceremonie en deze prijs komt onze medewerkers toe! Bij dit evenement wordt je omringd door de grootste en beste ter wereld, dus moet je erbij zijn."

De winnaar van de felbegeerde ‘Gold Rose’ is een van de grootste chrysantenproducenten en exporteurs in Colombia en in de wereld. Hun snijbloemen bereiken in containers de meest afgelegen markten, inclusief Australië, met gebruik van baanbrekende zeevracht en innovatieve verpakkingen. Flores del Caprio’s areaal telt 75 hectare en er zijn uitbreidingsplannen om hier 100 hectare van te maken.

De jury prees het bedrijf "behalve als voorbeeld voor de Colombiaanse sierteeltsector met haar zeevrachtprogramma, ook als voorbeeld wereldwijd."

Op veler verzoek zal het evenement weer plaatsvinden tijdens de IPM Essen in Duitsland. Het begint met een receptie, gevolgd door een gala diner met de prijsuitreiking. Hierna volgt er een viering met live optredens en de mogelijkheid om internationaal te netwerken.

De einddatum voor inzendingen is 15 juli 2017. Vorig jaar waren de IGOTY-finalisten siertelers uit Colombia, Rusland, Nederland, China, Denemarken, het Verenigd Koninkrijk en België.

Voor meer informatie:
www.aiph.org/groweroftheyear
Publicatiedatum: