Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

‘Dutch Garden’ in Disneyland Paris bijna open

Ter gelegenheid van haar 25e verjaardag zal Disneyland Paris op 28 juni 2017 haar eerste Nederlandse tuin in het kader van het project 'The Dutch Garden' openen.



De tuin, die een oppervlakte van 2.180 m2 heeft, ligt tegenover het Disney’s Newport Bay Club hotel. De Nederlandse tuin in het Lazienki park in Warschau in 2016 diende als inspiratie voor de Nederlandse tuin in Disneyland Paris. Groen speelt een belangrijke rol in het attractiepark. Het biedt de gasten de mogelijkheid om bij aankomst in Disneyland Paris een wandeling te maken door een magische bloemrijke wereld en te ontsnappen aan het dagelijkse leven.

De Nederlandse tuin
De Nederlandse tuin is het resultaat van een samenwerkingsverband tussen de Nederlandse sierteeltsector (met Barendsen, Verver en Blooming Breeders als belangrijkste initiatiefnemers en sponsors), Disneyland Paris en de Landbouwraad van de Nederlandse ambassade in Parijs. Doel van het meerjarig project ‘Dutch Garden’ is promotie van de Nederlandse bloemensector, marktverbreding en het delen van kennis en ervaring.



De tuin is vakkundig ontworpen door Jacqueline van der Kloet, de beroemde Nederlandse tuinontwerper, en Manon Hazebroucq, hovenier van Disneyland Paris. Zij hebben daarbij optimaal gebruik gemaakt van de hotelpromenade en de kronkelende paden die er omheen liggen. Hierdoor kunnen de bezoekers de tuin echt kan beleven.

In het ontwerp zijn 115 soorten bloeiende planten gebruikt met vele verschillende tinten, zoals blauw voor de 25e verjaardag van Disneyland Paris, paars, roze, fuchsia, geel en oranje. De planten variëren van A voor acidanthera tot Z voor zantedeschia, inclusief de bekende planten zoals salie, verbena en lelies. Maar de echte sterren van de tuin zijn de dahlia’s! De Nederlandse partners van de sierteeltsector hebben 16 verschillende variaties gekweekt die terugkomen in de tuin.

De bollen zijn geplant
De bollen zijn eind mei geplant door Verver in samenwerking met Disneyland Paris. De bloemen zullen op tijd in bloei staan vóór de opening op 28 juni.

Tijdens het planten van de bloembollen waren Micky & Minnie en een groep Franse schoolkinderen aanwezig die van deskundigen leerden hoe bloemen en planten groeien en hoe bloemen en planten verzorgd moeten worden.

De Franse schoolkinderen zullen ook tijdens de opening op 28 juni een rol krijgen.



Programma opening
De opening van de Nederlandse tuin in Disneyland Paris op woensdagmiddag 28 juni bestaat uit twee delen: een officiële opening inclusief bezichtiging van de tuin en een seminar met als thema ‘Flowers connect people’. Het seminar is gericht op het delen van kennis en netwerken. Onder de sprekers en genodigden zijn Nederlandse en Franse stakeholders op het gebied van sierteelt, groenvoorziening, landschapsarchitectuur, green city, en bloemen & edutainment.

Na afloop van de seminar zal er een netwerkreceptie plaatsvinden.

Looptijd van de Nederlandse tuin
De Nederlandse tuin ‘The Dutch Garden’ in Disneyland Paris is een ware symfonie van kleuren en een attractie op zichzelf en biedt de gasten de gelegenheid om tot 30 september 2017 te genieten van de pracht en kwaliteit die de Nederlandse sierteeltsector te bieden heeft.

Bron: Agroberichten Buitenland
Publicatiedatum: