Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Upgrade voor biologische bestrijding van trips

Dankzij een nieuw gepatenteerd zakje met de roofmijt Amblyseius swirskii kunnen tripsplagen efficiënter worden bestreden. Het door Koppert Biological Systems ontwikkelde Ulti-Mite Swirski-kweeksysteem is zeer goed bestand tegen zowel lage als hoge luchtvochtigheid, waardoor het systeem robuuster is.



Uitvoerig onderzoek door Koppert heeft geresulteerd in een zakje dat een gunstigere omgeving creëert voor de populatieontwikkeling van de roofmijt. Het zakje is smaller en iets langer en voorziet de mijten van de perfecte omstandigheden om zich sneller en sterker te kunnen ontwikkelen. Ulti-Mite Swirski werkt daarom minimaal twee keer zo goed als andere producten die deze roofmijt als basis hebben onder suboptimale omstandigheden.

“Toen Amblyseius swirskii in 2005 op de markt werd gebracht, was deze roofmijt meteen een enorm succes. Dit nuttige insect werd al snel een van Kopperts meest geproduceerde bestrijders”, aldus productmanager Tim Bossinga. Het sterkere systeem Ulti-Mite Swirski biedt als dagelijkse bestrijder nog meer veiligheid voor telers.

Volledig composteerbaar
Het zakje is gemaakt van een nieuw ontwikkeld folie dat aan de vereisten voor industriële composteerbaarheid voldoet. De zakjes kunnen dus mee met het af te voeren gewas wanneer het naar een composteerbedrijf gaat. Ook heeft Koppert de haak voor de bevestiging van het zakje steviger gemaakt.

Ulti-Mite Swirski is vanaf week 25 verkrijgbaar en wordt naast de reeds bestaande producten Swirski-Mite, Swirski-Mite Plus en Swirski-Mite LD op de markt gebracht. Deze producten worden toegepast ter preventie en bestrijding van trips en witte vlieg in gewassen als komkommer, paprika, aardbei, roos en vele andere siergewassen.

Voor meer informatie:
Koppert Biological Systems
Veilingweg 14
2651 BE Berkel en Rodenrijs
Tel: 010-5140444
Fax: 010-5115203
www.koppert.com
Publicatiedatum: