Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Fluwel

"Het wordt een uitstekend bollenseizoen"

Fluwel, een webshop en informatiecentrum voor bollen, verwacht een uitstekend bollenseizoen. We citeren uit diens laatste nieuwsbrief:

"Een week terug is wat regen van betekenis gevallen en verder hebben we te maken gehad met een fantastisch mooi voorjaarsweer. De tulp houdt van het zonnetje maar als de temperatuur boven de 25 graden komt wordt het haar te heet en stopt ze met groeien. Dergelijke dagen zijn ons gelukkig gespaard gebleven.


foto's: Fluwel

Veel zon en nauwelijks regen had wel tot gevolg dat de tulpenkwekers zich een slag in de rondte moesten werken om de tulpenvelden vochtig te houden. Zoals u als tuinier waarschijnlijk ook wat meer dan normaal heeft beregend dit voorjaar, gold dat ook voor de kweker.

Van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat zijn ze met beregeningsinstallaties in de weer geweest om de bloembollenvelden van voldoende water te voorzien. De meeste bloembollenkwekers gingen dikwijls ’s nachts een keer uit bed om de haspel te verzetten. Maar kwekers doen dit graag, droogte betekent immers veel zon en veel zon is veel energie en goede groei. Droog weer zorgt ook voor een lage ziektedruk en weinig kiemende onkruiden: ideaal voor de bloembollenkweker.



Het ziet er dus goed uit voor de oogst, zeer goed zelfs. Ik ben al bij een paar kwekers op bezoek geweest om in het veld te peilen hoe de bollen gaan worden en het ziet er inderdaad veelbelovend uit. De bollen, die we uitgraven, zagen er mooi, dik en gezond uit met een mooie huidkwaliteit en voldoende aanwas van kleine bollen om weer te planten.

Een goede oogst is zeer welkom, want er is veel vraag naar tulpenbollen. Niet alleen bij de tuinliefhebber zijn ze razend populair, ook bloemenkwekers wereldwijd willen graag tulpenbollen hebben voor bloemenproductie in de wintermaanden.

Klik hier voor meer verwachtingen en inzichten Fluwel op het gebied van de narcis, de krokus en de hyacint

Publicatiedatum: