Mededelingen

Vacaturesmeer »

Tweetende tuinders

Top-5 - gisteren

  • Er is gisteren geen nieuws gepubliceerd.

Top-5 - afgelopen week

Top-5 - afgelopen maand

Wisselkoersenmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Foto's : zonnige FlowerTrials van start

De FlowerTrials is één grote presentatie van wat Nederland aan sierteelt te bieden heeft. En dat is, zo weet u, behoorlijk wat. Daarom ook komen kwekers, handelaren en retailers van over de hele wereld deze kant op en breidt het evenement zich steeds verder uit. Er gaat een grote aanzuigende werking vanuit waarbij steeds meer bedrijven, die op sierteeltgebied wat te presenteren hebben, zich aansluiten - en niet alleen veredelaars. Daarbij lijken de Trials een soort zon garantie te hebben, is de natuur in deze tijd van het jaar zogezegd goedgemutst en zijn er geen grote andere beurzen en evenementen.

Hoe dan ook, veel te zien en te doen. Voor meer informatie over de trials, de deelnemers en locaties, zie de website. Voor een korte eerste impressie, zie hieronder.


Robbin van der Berg, Syngeta. De Calliope is de grootste innovatie van de laatste tijd. Het is het resultaat van een kruising tussen drie verschillende typen pelargonium, waarbij de slechte eigenschappen eruit gekruist zijn. Men is hier al jaren mee bezig - de Calliope Dark Red werd zeven jaar geleden gelanceerd en is vanaf dat moment een hit - en nu heeft men het gewenste assortiment compleet: in drie maten, allemaal in 19 kleuren.


Nanda Broekhuijsen, Armada. De bloem waar Nanda achter staat is de troschrysant Dumoulin. "Nu vernoemen wij vaker bloemen naar wielrenners, maar dat deze bloem lichtroze is en dat de Tom Dumoulin nu net de Giro heeft gewonnen, is stom toevallig."


Daan Kneppers, GreenWorks. Wat er allemaal niet aan pioenen bestaat, ongelofelijk. De veredelaar heeft er zo'n 150 in het assortiment. In vaktermen is dat assortiment onder te verdelen in: enkel, half-gevuld, vol-dubbel, bom en anemoon/Japanner.


Dorota Gawron, P vd Haak Handelskwekerij. In een groots opgezette presentatie op de nieuwe locatie was het ongeveer 150 variëteiten tellende assortiment pelargonium, dat in nauwe samenwerking met Florensis beheerd wordt, te zien.


Sonja Kroes en Maarten Huisman, Sion. De veredelaar blinkt uit in het bedenken van concepten en het creëren en vermarkten van een bepaalde 'feel' rond het product. Rond de verschillende series (luxury, fancy, specially) worden thema's bedacht, zoals hier Happy Harmony Home.


Bert van Spijk en Kees Lagerwerf, KP Holland. Het assortiment van KP bestaat uit
Kalanchoë, Spathiphyllum en Curcuma en volgens de heren heeft het bedrijf de laatste jaren vooral in die laatste twee soorten een aantal sterke, goed draaiende lijnen ontwikkeld.


Peter van der Weteringen, Lily Looks. De Tiny Rangers is een makkelijker te telen, frisser van kleur zijnde en meer volumineuze gele potlelie. In de avond verwelkomde het bedrijf zo'n 150 man op de 'Lilies Night', waarbij relaties en consumenten het assortiment kwamen monsteren.


Jorn Mieog, Hendriks Young Plants. De van oorsprong plantenvermeerderaar heeft beschikt over een groeiende veredelingstak, waarbij de laatste jaren vooral naam gemaakt is met de Fuchsia's (de Bella-serie).


Menno Straver en Jasper Heemskerk, Sakata. De Profusion series bestaat al 20 jaar, maar nu wordt een eerste rode aan het assortiment toegevoegd. En omdat de serie al jaren faam geniet en ook deze rode op alle vlakken goed scoort, werd hij gelijk gefêteerd met een gouden Fleuroselect award.


Bas van der Kraan, Beekenkamp. Het bedrijf is ingericht als een internationale luchthaven, een thema aan de hand waarvan bezoekers zich door de wereld van de bloemen en planten kunnen laten leiden. Een van de pijlers van de veredeling zit 'm in de begonia's, of beter, in de Dreams. Het probleem met de begonia is de naam begonia, legt Daan uit. "Van veel soorten weten de meeste mensen niet eens dat het begonia's zijn, en het woord heeft iets oubolligs. Laten we het daarom vanaf nu gewoon over Dreams hebben."


Daan Vermeer en Peter Poland, Van den Bos Flowerbulbs. In de Demokwekerij en samen met Sakata, presenteert het bollenbedrijf de noviteiten en het assortiment op lelie-, freesia- en callagebied. Met de Roselily, de stuifmeelloze lelie, worden hoge ogen gegooid - afgelopen week, bij de opening van de Dutch Lily Days, werd een nieuwe variëteit gedoopt.

Derden
Bij veel veredelaars sluiten ook toeleverende bedrijven zich aan en hebben zij op de verschillende locaties een hoekje ingericht. Daarnaast kan men, om er een aantal uit te lichten, terecht bij:

Floritec organiseert bloeiproeven. Bij kwekerij De Landscheiding in Bleiswijk kunnen de nieuwste troschrysanten, santini’s en pluizers bekeken worden. Bij LV Plant in Monster is het assortiment potchrysanten te bewonderen. Klik hier voor meer informatie.

Bij Vireõ vindt wederom een Retail Fair plaats: een 40 tal kweker is present om diens producten aan kopers en andere geïnteresseerden te presenteren. Ook daar bent u nog t/m vrijdag van harte welkom.

En in de Historische Tuin in Aalsmeer kan het deel van de markt dat zich toelegt op de rozen terecht op ROOOZ, een beurs & show van de gerenommeerde rozenveredelaars.


Publicatiedatum: 14-6-2017
Auteur: Geert Peeters
Copyright: www.bpnieuws.nl

 

 
 
tweet
 
delen

e-mail
   
afdrukken
 
abonneeren

 

Overig nieuws in deze sector:

15-12-2017 Kamervragen over misstanden Naaldwijks uitzendbureau
15-12-2017 Visions presenteert feestelijke kerstvideo
14-12-2017 "Leren over ondernemerschap belangrijk voor nieuwe generatie in familiebedrijf"
7-12-2017 Experts luiden noodklok over falende aanpak tijgermug
6-12-2017 Loonwerkers braaf geweest
1-12-2017 Video over RHP-kwaliteitskeurmerk substraten
30-11-2017 “Geen leverancier moet meer om ons heen willen”
29-11-2017 Verver verkoopt restpartijen bloembollen voor Villa Joep
23-11-2017 Decorum start met Service Engine van Royal Brinkman
17-11-2017 "Verantwoord schoon glas met HGC+"
15-11-2017 Eigen productielijn dankzij eigen HOTMELT belijming
13-11-2017 Koppert bouwt nieuwe kassen
13-11-2017 LTO Glaskracht Nederland organiseert weer Benchmark Cyclamen
8-11-2017 "Geen residu met nieuwe nematodenformulering"
8-11-2017 VoornePutten reageert op artikel Telegraaf
8-11-2017 Reclame voor de cyclame
7-11-2017 FleuraMetz Cash & Carry in Ede overgenomen door Goedegebuure & de Mooij
1-11-2017 Nieuwe catalogus Dillewijn Zwapak 2018 gepresenteerd
31-10-2017 Nieuw systeem zuivert spuiwater voor 99,73%
27-10-2017 Cyclamen trials Morel Diffusion in 's-Gravendeel

 

Een reactie plaatsen: (max. 500 tekens)
  E-mailadres tonen

   nieuwe code