Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Glastuinbouw welkom met brede toelating Nocturn sierteelt

Trips vormt in veel bloemisterijgewassen een steeds groter probleem. Door de hogere temperaturen de komende periode is de verwachting dat deze problematiek nog groter wordt en de balans met biologische bestrijding uit de hand loopt.

Met veel inspanning van toelatingshouder Sumitomo en distributeur Nufarm is er een brede toelating afgegeven door het Ctgb voor Nocturn. Het middel mag in de bedekte teelt van potplanten en snijbloemen ingezet worden tegen trips (0,15%, 150 ml/100 l water).

Er is getoetst op Californische trips (Frankliniella occidentalis) en tabakstrips (Thrips tabaci). Per jaar zijn vier toepassingen mogelijk in twee blokken van twee toepassingen. Binnen een blok moet een wachttijd van zeven dagen aangehouden worden en tussen de blokken 28 dagen.

De aanvullende mogelijkheid om met een integreerbaar middel als Nocturn te kunnen corrigeren is zeer welkom. Vanuit LTO Glaskracht Nederland is deze aanvraag ook breed ondersteund.

Als toepassingsvoorwaarde geldt ook voor dit middel dat het vanaf 1 januari 2018 in de bedekte teelten niet toegestaan is om ongezuiverd afvalwater te lozen. Het te lozen afvalwater mag uitsluitend op het oppervlaktewater of riool worden geloosd, nadat het door een goed werkende zuiveringsvoorziening is geleid die tenminste 95% van de werkzame stof uit deze afvalwaterstroom verwijdert.

Bron: LTO Glaskracht Nederland
Publicatiedatum: