Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bloemen maken omweg door blokkade Qatar

Het verbreken van de banden met Qatar door Saudi Arabië, de Verenigde Arabische Emiraten, Egypte, Bahrain en Jemen heeft grote gevolgen voor met name de luchtvaart en de logistieke positie van het land.

Alle vluchten tussen Qatar en eerdergenoemde landen zijn gestaakt. Ook is de enige landgrens van Qatar met Saudi Arabië gesloten. Verder hebben onder andere Saudi Arabië en Bahrain het luchtruim gesloten voor Qatar Airways. Scheepvaart tussen Qatar en deze landen is ook niet mogelijk. Het is onbekend hoe lang deze blokkades in stand blijven.

Omvliegen voor bloemen
Qatar Airways is ook een belangrijke luchtvrachtvervoerder van bloemen uit Ethiopië naar Schiphol. Doordat het luchtruim van Saudi Arabië en Egypte gesloten is voor Qatar Airways én in Irak, Syrië en Libië no-fly zijn opgelegd, moet er op de lijn Amsterdam – Doha – Addis Abeba – Amsterdam het nodige worden omgevlogen. Dit zorgt voor extra reistijd en extra (kerosine)kosten.

Bron: EVO
Publicatiedatum: