Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Flora@Home

PostNL biedt webwinkels bloemen- en plantenservice

PostNL introduceert een nieuwe totaaloplossing voor webwinkels om eenvoudig online dagverse bloemen en planten te verkopen. Nadat eerder al ‘fashion’ en ‘food’ via e-commerce beschikbaar kwamen, biedt PostNL meer webwinkels de mogelijkheid bloemen en planten te verkopen. Bestellingen van consumenten komen via het platform Flora@Home rechtstreeks binnen bij de kwekers. Daardoor hoeft de webwinkelier zelf geen voorraad te houden. PostNL zorgt voor de rest: het verpakken van de bloemen en planten en het bezorgen bij de consument.

Kans voor webwinkels
In Europa wordt jaarlijks voor 30 tot 35 miljard euro aan bloemen en planten gekocht. Het online aandeel hiervan is laag, in de meeste landen rond de twee tot vier procent. Naar verwachting gaat dit de komende jaren flink stijgen. Op dit moment zijn er nog weinig webwinkels die bloemen en planten aanbieden in combinatie met het bestaande assortiment.

PostNL maakt het Flora@Home platform gratis beschikbaar. Voor de webwinkel zijn hierdoor geen grote investeringen nodig om de bloemen en planten aan het assortiment toe te voegen. Deze hoeft slechts een API-koppeling toe te voegen aan zijn IT-systeem om de verbinding tussen de kweker en de webwinkel te leggen.

Logistiek proces
Wanneer een bestelling wordt gedaan in de webwinkel, gaat deze naar de kweker. De kweker maakt de bestelling klaar en zorgt ervoor dat de bloemen en planten bij PostNL in Aalsmeer terecht komen waar PostNL de bestelling verpakt voor vervoer naar binnen- en buitenland.

In eerste instantie is het platform van Flora@Home alleen voor webwinkels in de Benelux beschikbaar. Webwinkels kunnen vanuit de Benelux wel bloemen en planten aanbieden in verschillende andere Europese landen.

Het platform is vanaf eind juni beschikbaar. Op de website kunnen webwinkels zich alvast inschrijven.
Publicatiedatum: