Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Natasja van Ruiten, Florist Holland:

PureBlooms moet munt slaan uit luchtzuiverende werking gerbera

Tholen - Het is waarschijnlijk niet de enige bloeiende plant die een luchtzuiverende werking heeft, maar hij springt er in elk geval boven uit: de gerbera. Dat biedt kansen voor de producenten, zo bedacht ook Florist zich, en resulteert nu in het concept PureBlooms. Onder dit label zullen luchtzuiverende gerbera's, en naar men hoopt in de toekomst meerdere bloeiende planten, op de markt worden aangeboden. Daarmee heeft de veredelaar tijdens de FlowerTrials niet alleen noviteiten op de bühne, maar voor diens kwekers ook een mooi verhaal om het toch al kleurrijke product nog extra handen en voeten te geven.



Het concept is ingegeven door een aantal bekende ontwikkelingen: toenemende belangstelling voor duurzaamheid, voor schoon voedsel, schone lucht, een gezonde woon- en werkomgeving. Het bewustzijn dat meer een meer mensen in permanente luchtvervuiling leven en zelfs opgroeien speelt ook mee. De wetenschap dat planten, natuur en kleur mensen, letterlijk, blijer maken is eveneens gunstig. Ook is er inmiddels bewijs te over voor de luchtzuiverende werking – en heeft men het eigenlijk niet altijd al geweten? Zonder planten hebben mensen meer last van verkoudheid, hoofdpijn, verminderde concentratie, irritatie aan keel, droge huid, etc. Misschien wel het bekendste onderzoek in deze is die van de NASA. Hieruit kwam een top 6 meest luchtzuiverende planten naar voren. Daaronder waren vijf groene planten en de Gerbera Daisy.

Florist heeft aan die bevinding met een onlangs uitgevoerd eigen onderzoek nog extra gewicht aan gegeven. Hierin werden verschillende planten o.a. getest op het afbreken van formaldehyde (een giftig maar in kleine concentraties algemeen in de dampkring voorkomend gas). De tijd waarin de concentratie door de bewuste plant van hoog naar laag werd teruggebracht werd gemeten. Hieruit blijken de gerberaplanten die het PureBlooms label dragen zelfs een derde plaats behalen (na de Adiantum en Clusia).



Tot zover de natuurkunde, maar hoe zit het met dat tweede, zo mogelijk nog meer ongrijpbare verband tussen planten en de vermeende 'sense of happiness'? Welnu, ook daar komt een stukje wetenschap om de hoek kijken. Uit hersenonderzoek blijkt een connectie tussen groen en positieve gevoelens immers niet toevallig of incidenteel, maar structureel. Planten staan, letterlijk, garant voor een glimlach.

Het concept wordt breed uitgelicht tijdens de FlowerTrials, die over twee weken van start gaan. Op locatie in De Kwakel zijn bovendien de nodige noviteiten, zoals de nieuwe generatie Garvinea Sweet Series en twee nieuwe introducties binnen de Patio Gerebera serie, te bewonderen. Belangstellenden zijn uiteraard van harte welkom aan de Dwarsweg 15 in De Kwakel



Voor meer informatie:
Florist Holland B.V.
Dwarsweg 15
1424 PL De Kwakel
T: +31 (0)297 328 229
E: info@floristholland.com
www.floristholland.nl