Mededelingen

Vacaturesmeer »

Tweetende tuinders

Top-5 - gisteren

Top-5 - afgelopen week

Top-5 - afgelopen maand

Wisselkoersenmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
12 participanten uit de Westland regio

Preview FlowerTrials 2017: Noviteiten uitgelicht

Tijdens de FlowerTrials 2016 presenteren 59 veredelaars van pot- en perkplanten hun laatste noviteiten en concepten. Op 32 locaties, verspreid over drie regio’s (Aalsmeer en omgeving, het Westland en Rijnland-Westfalen in Duitsland), zijn de presentaties van 13 t/m 16 juni en elke dag van 08:00 tot 18:00 (vrijdag tot 16:00) te bezoeken.

In de aanloop er naartoe lichten wij in een serie artikelen voor iedere deelnemer vast een noviteit of concept uit. In dit deel aandacht voor de regio Westland:Jonge Planten Grünewald, KPHolland, LilyLooks, P vd Haak Handelskwekerij, Sakata, Schneider Yongplants, Schoneveld Breeding, Selecta One, Sion, Syngenta, Van den Bos Flowerbulbs en Varinova.

Jonge Planten Grünewald


Lobelia 'Suntropics'

De Lobelia Suntropics is de ideale Lobelia voor de zomermaanden. De Suntropics kunnen de hitte van de zomer beter verdragen dan de andere Lobelia’s. Hierdoor garandeert het bedrijf de consument er langer plezier aan te beleven. Deze serie heeft een medium groei en vroege bloei. Hierdoor is de plant uitermate geschikt om in mixbakken te verwerken.

KP Holland


Rosalina

Rosalina staat voor de gevuldbloemige serie met het klassieke blad. Elk jaar worden vernieuwende rassen toegevoegd aan het assortiment. Voor elke potmaat zijn er in elke kleur aantrekkelijke rassen beschikbaar. Rosalina onderscheidt zich door de optimale balans tussen het grote aantal knoppen en de compacte plantvorm.

LilyLooks


Tiny Serie

De Tiny Serie bestaat uit genetisch compacte Aziatische rassen (ca 35-40cm) speciaal ontwikkeld en getest voor de potplantencultuur. Kenmerken van deze serie zijn: heldere bloemkleuren, mooie volle groen blijvende planten en een compacte bouw. De Tiny Serie is ook zeer geschikt voor buiten.

P vd Haak HandelskwekerijP. van der Haak Handelskwekerij legt zich sinds jaar en dag toe op het produceren van uitgangsmateriaal van pelargonium. Ook dit jaar is er weer een hele reeks nieuwigheden te melden.

Sakata


Celosia Dragon’s Breath

Dragon's Breath is een vurige Celosia. De plant valt op door zijn rode bloemblad en rode pluimen. Doordat Dragon's Breath op verschillende manieren kan worden geteeld en gevoelig is voor daglengte kan Dragon's Breath kleur geven in de lente, de zomer en de herfst. Dragon's Breath is zelfs door zijn rode kleur prachtig binnen in de winter.

Schneider Yongplants


Viola Colgante Jeans Blue

Een prachtige, opvallende viool met een compacte groeiwijze. Geschikt voor grotere potmaten en hangpotten. De plant bloeit uitbundig, vroeg en gemakkelijk.

Schoneveld Breeding


Super Serie Petticoat

Super Serie Petticoat is een cyclaam met een heel bijzondere bloem vorm die doet denken aan een opwaaiend rokje! Ze valt daarmee zeker op tussen de vertrouwde cyclamen. Vandaar dat ook de naam Super Serie Petticoat gekozen is. Deze wonderlijke cyclaam is uitermate geschikt om in een hanging basket te zetten. Dan heb je extra mooi zicht op de bijzondere bloemen, De plant is voor handen in zes kleuren: Dark Violet, Light with Eye, Neon Pink, Pure White, Dark Salmon Pink en Wine Red.

Selecta One


Petunia BabyDoll

BabyDoll is de nieuwe petunia-sensatie met een uniek kleurenpatroon. De roze bloemen met witte stippen vormen een geweldig contrast en overtuigen door het unieke uiterlijk, zowel van dichtbij als veraf. De eigenheid van dit ras komt ook naar voren door de weersbestendigheid en de halfhangende groei in combinatie met een stabiel kleurenpatroon en een geweldige houdbaarheid, waarmee BabyDoll een plant is voor diegene die iets speciaals willen.

Sion


Reflection

Reflection is een en al weerspiegeling van betrouwbaarheid en productiviteit. Kenmerkend voor dit ras is het mooie blad, de compactheid, de rijke vertakking en de uitstekende houdbaarheid.

Syngenta


Nieuw Calliope assortiment

Vanaf nu is Calliope beschikbaar in vele verschillende kleuren en voor diverse potmaten. Deze nieuwe Calliope variëteiten zijn veredeld met het zelfde doel: ongeëvenaarde tuinprestatie voor de consument en een onderscheidend product aanbod voor kweker en retailer.

Van den Bos Flowerbulbs


Fragrant Sunburst

Fragrant Sunburst - zo heet de eerste potfreesia van de Lovely serie. Een genetisch compact ras met mooie, heerlijk geurende goudgele bloemen. De Lovely serie zal de komende jaren worden uitgebreid met gelijkwaardig compact groeiende potrassen in verschillende kleuren. Fragrant Sunburst kenmerkt zich door haar lange, mooi gevormde bloemaren (kammen), grote bloemen en de subtiele, welbekende freesiageur. De teeltduur vanaf planten tot bloei beslaat 12 weken.

Varinova


Goblet Shine Wine Red/Shine Pink/Shine Purple

Goblet valt op door de prachtige kelkvorm van de bloem en is een zeer opmerkelijke verschijning in het Cyclamenassortiment. De gehele serie heeft stevige bloemstelen, is rijk bloeiend en garandeert een lange doorbloei buiten. De witte bloemrand zorgt ervoor dat de bloemen extra glans geven aan uw tuin. Goblet is in 3 heldere kleuren beschikbaar.


Publicatiedatum: 2-6-2017

 

 
 
tweet
 
delen

e-mail
   
afdrukken
 
abonneeren

 

Overig nieuws in deze sector:

23-2-2018 Benary: Nieuw retailconcept voor BIG Begonia x benariensis
22-2-2018 Zuid-Afrika: 100 jaar Nelson Mandela herdacht met nieuwe roos
20-2-2018 Voorn Spray Roses introduceert vijf nieuwe trosrozen
16-2-2018 "Next level arbeidsregistratie"
16-2-2018 "Snelle, foutloze invoer met nieuwe padregistratie app"
15-2-2018 Internationale samenwerking leidt tot super snelle verplanter
8-2-2018 Tulp `Lorely´: Eerste tulpendoop bij Veiling Rhein-Maas
8-2-2018 Tulipa ‘Ice Cream’: een luxe poppetje
7-2-2018 Buddleja Unique “Beste Nieuwigheid 2017”
1-2-2018 VS: Nieuwe Calibrachoa’s voor Moederdag 2018
1-2-2018 Gebr. Nederpel presenteert nieuwe pluizer Licorne Blanche
24-1-2018 Takii Seed doopt Lisianthus ‘Corelli Delft Blue’
23-1-2018 CNB introduceert Helleborus Frostkiss serie in Europa
19-1-2018 Deliflor introduceert Etrusko White
19-1-2018 Forever&Ever breidt assortiment uit en introduceert twee noviteiten tijdens IPM
15-1-2018 Deliflor introduceert Etrusko White
9-1-2018 Zinniaproeven Fleuroselect leveren twintig nieuwe RHS-medailles op
8-1-2018 Koppert Cress lanceert Lupine Cress
3-1-2018 MIT produceert lichtgevende planten
19-12-2017 "Kleurverandering maakt ‘wax flower’ interessanter"

 

Een reactie plaatsen: (max. 500 tekens)
  E-mailadres tonen

   nieuwe code