Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Koppert en Stolk Orchids delen kennis biologische oplossingen met internationaal publiek

Donderdag 18 mei klokslag 10.30 uur komt Jenette Douma van Koppert Biological Systems met een bus inclusief 28 internationale deelnemers de G. Van Dort Kroonweg in Waddinxveen opgereden. De deelnemers van all-over-the-world hebben net een 3 dagen durende cursus van Koppert Biological Systems achter de rug over biologische oplossingen die zij hun klanten bieden en welke technologieën de telers tegenwoordig tot hun beschikking hebben. De vierde dag staat een bezoek aan onder andere Stolk Orchids Waddinxveen op het programma. Zo kunnen deze cursisten kennis en ervaring samenbrengen en meenemen naar eigen land.



Aart van Elst, de bio-specialist van Stolk Orchids Waddinxveen start de rondleiding aan het internationale gezelschap bij de opkweek, achterin het bedrijf. Daarbij legt hij uit hoe de verschillende producten van Koppert een vaste basis zijn geworden voor het telen van Phalaenopsis. Alle theorie die onder andere door Jenette Douma (Consultant bij Koppert Biological Systems) de afgelopen dagen de groep heeft bijgebracht, wordt nu versterkt door het delen van de ervaringen van Stolk Orchids Waddinxveen.

De deelnemers kijken hun ogen uit als we naar de fase van verkoeling gaan. Natuurlijk zijn vrijwel alle dames en heren nieuwsgierig naar de planten en de verschillende groeistadia. Maar ook de grootte van de onderneming van de familie Stolk roept bij sommige deelnemers vragen op. Hoe kun je met zo’n onderneming toch 100% biologisch natuurlijk evenwicht bewaken? Daar geeft Aart graag antwoord op: “Door de biologische werkwijze echt ver door te voeren in onze bedrijfsvoering. We doen het niet een beetje er bij, we gaan er ook 100% voor. We hebben fundamenteel voor een andere manier van telen gekozen, omdat wij geloven dat we zo een nog betere Phalaenopsis aan onze klant kunnen leveren.”

De rondleiding laat de deelnemers ook de volgroeide Phalaenopsis zien. Een sterkere plant, met betere kleuren van bloemen en bladeren, en de bladeren staan ook meer rechtop met behulp van de NatuGro producten van Koppert Biological Systems.
Het mooie pallet aan kleuren vraagt natuurlijk om diverse foto’s van de deelnemers. Een selfie met de kleuren op de achtergrond of een foto met verschillende deelnemers, iedereen moet een foto hebben om het resultaat te laten zien. Hoewel de cursisten die dag een strak schema hebben en eigenlijk maar 45 minuten voor de rondleiding hebben, nemen Aart en Jenette de tijd voor de vragen en vertellen uitgebreid de ervaringen in de samenwerking. En hoewel ieder land weer zijn eigen regelgeving heeft voor het bestrijden van natuurlijke vijanden op biologische wijze, willen alle cursisten maar wat graag leren van de ervaringen die zij hier te zien krijgen.

Bij de inpaklijn van de Phalaenopsis die klaar is voor verkoop eindigt de rondleiding. In ruim anderhalf uur hebben cursisten hun verschillende zintuigen gebruikt om te ervaren welke mogelijkheden er zijn op het gebied van biologische bestrijding. Met een rugzak vol informatie en educatie stappen de cursisten weer in de bus. Op naar de volgende ervaring.

Voor meer informatie:
Koppert Biological Systems
Veilingweg 14
2651 BE Berkel en Rodenrijs
Tel: 010-5140444
Fax: 010-5115203
www.koppert.com
Publicatiedatum: