Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Hortilux presenteert Multi 4DIM

Diverse lichtrecepten in één armatuur

"Het nadeel van de huidige reguliere LED-groeilichtarmaturen is dat is dat ze niet flexibel zijn: ze hebben vooraf vastgestelde kleuren. Onderzoekers en telers die willen experimenteren met variabele lichtrecepten, dienen daarom meerdere armaturen met verschillende kleurcombinaties te installeren", constateren de ontwikkelaars van Hortilux. Daar zijn ze dan ook op ingesprongen. Met de nieuwe Hortiled Multi 4DIM is dit niet langer nodig: het geeft onderzoekers en telers de mogelijkheid om te experimenteren met verschillende kleurcombinaties in één armatuur.



Het nieuwe LED-armatuur is bijzonder, omdat het ontzettend veel flexibiliteit biedt. Het lichtrecept voor de toepassing wordt niet meer vooraf bepaald, maar is op elk moment te wijzigen in wat gewenst is. Volgens Hortilux bieden ze daarnaast de hoogste efficiency (tussen 2,25 en 3 μmol/Joule) en output in de markt, tot 1200 µmol/m2s.

De Multi 4DIM is speciaal ontworpen voor research-toepassingen in kweekkamers, klimaatcellen, weefselkweek en dimbare onderzoeksoplossingen. Alle gangbare lichtrecepten binnen de tuinbouw zijn te creëren, waarmee planteigenschappen als groeisnelheid, kleurintensiteit, bladontwikkeling en compactheid zijn te sturen.

De Hortiled Multi 4DIM bestaat uit LEDs voor wit, blauw, rood en ver-rood licht. Lichtkleur, belichtingstijd en lichtniveau zijn individueel regelbaar met de interne vierkanaals driver met DALI belichtingsprotocol. Hortilux biedt verschillende systemen om de Multi 4DIM aan te sturen, waarmee altijd het gewenste lichtrecept wordt gecreëerd. Zowel stroom als de vierkanaals controle gaan via één vijf-polige connector.



Het armatuur is geschikt voor:

- Creatie van het juiste lichtrecept en –niveau voor elk gewas
- Gewassen die variabele lichtniveaus gedurende de dag nodig hebben
- Vertical farming-oplossingen

Voor meer informatie:
Hortilux
Hans de Vries
Vlotlaan 412
2681 TV Monster
E: h.devries@hortilux.com
www.hortilux.com

Publicatiedatum: