Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
dinsdag 30 mei - 15:30 - 18:00 uur bij Sion, De Lier

Kansen voor NLse tuinbouwsector in Colombia

Colombia is wereldwijd een grote speler in de sierteelt geworden. Het is uitgegroeid tot de grootste exporteur van bloemen naar de Verenigde Staten en is na Nederland het tweede exportland van snijbloemen wereldwijd. In 2016 exporteerde Colombia snijbloemen ter waarde van bijna $1.3 miljard, waarvan 77% naar de Verenigde Staten ging.



Dat Colombia één van de snelst groeiende exportlanden in de Zuid-Amerikaanse regio is, komt mede dankzij de stabiele economische groei de openheid naar de wereldwijde handel, middels een aantal vrijhandelsovereenkomsten. Colombia beschikt bovenal over een gunstig klimaat en geografische ligging. Met een rijke en vruchtbare bodem en gematigd klimaat is het land zeer geschikt om planten en bloemen te kweken. De belangrijkste gewassen zijn roos, anjer, hydrangea en chrysanten. Naast snijbloemen, worden in Colombia eveneens potplanten, groente en fruit geproduceerd.
 
Kansen voor het Nederlandse tuinbouwcluster
Welke kansen biedt de ontwikkeling van de tuinbouwsector in Colombia voor Nederlandse bedrijven en hoe leg je de eerste contacten? Tijdens een interactieve landentafel Colombia bij Sion in De Lier gaan we dieper in op deze vragen en schetsen we de marktkansen voor de Nederlandse tuinbouwketen (sierteelt, groenteteelt en toelevering) in Colombia. U kunt deze bijeenkomst bijwonen bij Sion of deels ook als webinar via internet volgen. Er zijn geen deelnamekosten aan deze bijeenkomst verbonden.

Landentafel & Webinar Colombia: dinsdag 30 mei - 15:30 - 18:00 uur bij Sion, De Lier
Meer informatie en aanmelding: http://hollandhortiinternational.nl/landentafel-colombia

Publicatiedatum: