Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hans van der Meijs bouwt nieuwe buitenkoelcel voor plantenkwekerij Valstar

Hans van der Meijs heeft de opdracht gekregen van Plantenkwekerij Valstar om een nieuwe buitenkoelcel te bouwen. Deze bestaat uit een voorraadcel, een stekcel en een knipcel.



Met ongeveer 25 mensen doen de mensen van Plantenkwekerij Valstar hun uiterste best om de best mogelijke pot- en groenteplanten te leveren. Sinds 1908 is de familie Valstar bezig in de glastuinbouw. Ooit is de plantenkwekerij begonnen met plat glas op een heel klein tuintje. Ruim een eeuw later en twee generaties verder is de plantenkwekerij gevestigd op vijf hectare en voorzien van de modernste technieken.



Met de uitbreiding van een tweede locatie aan de Naaldwijkseweg voor de teelt van potrozen is er besloten om op een buitenlocatie tegen de bestaande gevel een buitencel van ca 250 m2 te plaatsen. De cel bestaat uit een grote voorraadcel met een temperatuur van 4 graden, een stekcel met een temperatuur van 2 graden en een knipcel. Het geheel is voorzien van een op schot gelegd buitendak, dit om de zoninstraling tegen te gaan. Er is een aluminium goot gemonteerd zodat het naadloos aansluit op de bestaande bebouwing en water snel af te voeren.



De koelcel is gebouwd van 150 mm dikke nieuwe sandwichpanelen. De installaties zijn hergebruikte gereviseerde installaties welke voor een tweede leven zijn geïnstalleerd met een milieuvriendelijk koudemiddel. Ook heeft Hans van der Meijs de cellen voorzien van LED verlichting, waardoor de warmte van de TL verlichting niet terug gekoeld hoeft te worden. Bovendien is LED verlichting energiezuiniger.

Voor meer informatie:
Hans van der Meijs BV
Mirjam van der Meijs
Nieuw Oranjekanaal 85
3151 XL Hoek van Holland
T: 0174-254871
E: mirjam@hansvandermeijs.nl
www.hansvandermeijs.nl


Voor meer informatie:
Valtar
John Hendriks
Steenenburchweg 31
2691 LX ‘s Gravenzande
T: 0174 212021
E: john@valstarplant.nl
www.valstarplant.nl
Publicatiedatum: