Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Veel belangstelling voor IPM en veldproeven op open dag GMN

Maar liefst 200 vakgenoten hebben de open dag van GMN bezocht op de proeftuin Innoventis in Breezand. De dag die in het teken stond van de ontwikkeling in gewasbescherming kende een veel variatie. Zo werd er n.a.v. de lezing van Jan Ottenheim van Nefyto uitgebreid gediscussieerd en gefilosofeerd over geïntegreerd telen (IPM).



De veldproeven werden ook uitvoerig behandeld. Groepsgewijs kregen de bezoekers van de GMN adviseurs een toelichting op de proefresultaten. De uitkomsten van de kookproeven vielen op bij de tulpentelers. Binnen in de speciaal ingerichte tent waren de 22 standhouders druk in gesprek met de bezoekers. De bedrijven, allen toeleveranciers in de bloembollensector, waren uitgedaagd om hun visie op IPM ten toon te spreiden. Zowel visueel als in de gesprekken was hier de nodige zorg aan besteed.



GMN presenteerde zichzelf met innovatieve producten en diensten. Zo konden telers kennismaken met GMN crop, het digitale spuitboekje wat kwekers middels controle op gebruik helpt binnen de richtlijnen te handelen. Het opvolgen van de steeds sneller wijzigende regelgeving op het gebied van gewasbeschermingsmiddelen is hiermee een fluitje van een cent. Ook toonde GMN in samenwerking met SmartFarm de mogelijkheden die sensortechnologie biedt. Met deze techniek komt een klimaatstation voor elk perceel beschikbaar. Iets wat het teeltoptimalisatie nog dichterbij brengt.



GMN bedankt hierbij alle betrokkenen voor hun bijdrage aan deze succesvolle open dag.



Voor meer informatie:
GMN
Frank van den Hoek
M: 06 – 53 36 88 56
E: fvandenhoek@gmnbv.nl
www.gmnbv.nl

 
Publicatiedatum: