Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Praat mee over teeltsubstraten en bodemverbeterende middelen

Bent u actief in de sector van teeltsubstraten, bodemverbeterende middelen of compost en wilt u invloed uitoefenen op de uitvoering van de Europese regelgeving? Dan nodigt NEN u uit deel te nemen aan de nationale normcommissie die mee bepaalt over Europese normen in dit vakgebied.

Er zijn de afgelopen jaren veel verschillende producten op de markt gekomen. Met name bij verhandeling over landsgrenzen heen, is het lastig producten te vergelijken.

Het Europese Parlement heeft deze onduidelijkheid ook geconstateerd. Daarom worden verschillende producten, waaronder substraten, bodemverbeteraars en compost meegenomen in de nieuwe Europese Meststoffen Verordening (concept EU regulation 2016/0084 COD), die momenteel wordt voorbereid.

Om invulling te geven aan deze nieuwe wetgeving, bereidt een Europese technische commissie zich voor om in Europees verband afspraken te maken over:
  • termen en definities
  • specificaties en veiligheidseisen
  • markering en labeling
  • analysemethoden
Nationale normcommissie
Deze afspraken worden vastgelegd in normen. Nederlandse belanghebbenden die interesse hebben in de Europese normen voor substraten en bodemverbeteraars, en daar een inhoudelijke bijdrage aan willen leveren, zijn van harte uitgenodigd om lid te worden van de normcommissie.

Deze nationale normcommissie volgt de ontwikkeling van de Europese normen. Door lid te worden van deze commissie is het mogelijk direct invloed uit te oefenen op de nieuwe Europese wetgeving die er komt. De normcommissie komt twee keer per jaar bij elkaar om het Nederlandse standpunt te bepalen.

Meer informatie
Wilt u meepraten over de inhoud van de nieuwe normen in uw vakgebied, of wilt u meer informatie over het lidmaatschap van de normcommissie 370 223 of over het normalisatieproces, neem dan contact op met Gillian Herpers, Consultant AgroFood & Consument, telefoon (015) 2 690 444 of e-mail afc@nen.nl.
Publicatiedatum: