Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Chrysal helpt bijen

Bijen zijn ontzettend belangrijk voor de natuur. Dankzij bijen kunnen we genieten van prachtige bloemen en planten in de natuur en bij ons thuis. Helaas dreigt er steeds vaker een tekort aan bijen en op een aantal plekken in de wereld zijn de bijen al helemaal verdwenen. Met verschillende projecten zet Chrysal zich in voor het behoud van bijen. Dit doen we door het Women’s Honey Hub in Afrika te steunen. Afrika is een belangrijke regio waar veel bloemen vandaan komen. Maar ook dichterbij huis door het plaatsen van een bijenkast achter het internationale hoofdkantoor van Chrysal.



Chrysal en bijen
Chrysal biedt al tientallen jaren de beste oplossing om je bloemen en planten langer mooi en vers te houden. Voordat je kunt genieten van de prachtige bloemen en planten bij je thuis, zijn bijen belangrijk voor de bestuiving. Immers zonder bijen geen bloemen en planten. Helaas dreigt er steeds vaker een tekort aan bijen. Chrysal begrijpt het belang van bijen in de natuur en zet zich in voor het behoudt van bijen. We steunen een lokaal project in Afrika, het Women’s Honey Hub maar hebben ook achter ons eigen kantoor een bijenkast geplaatst. Met als doel: de mooiste bloemen en planten met de beste zorg van Chrysal en uiteindelijk een mooiere wereld.

Bees for development
Chrysal steunt de Mount Elgon Women’s Honey Hub in Afrika. Samen met de organisatie Bees for Development helpt Chrysal arme families met het opstarten van een bijenkast. Dit zorgt voor het broodnodige inkomen voor schoolgeld, medicatie en voeding maar ook voor het verbeteren van het milieu. Daarnaast geeft het Women’s Honey Hub vrouwen een veilige plek om hun honing te verkopen. Met de Women’s Honey Hub zorgen Chrysal en Bees for Development dat vrouwen hun eigen onderneming, de bijenkast, kunnen starten en hierdoor uit de armoede kunnen komen. Tevens speelt dit project een grote rol bij het verbeteren van het milieu in Afrika.

Bijen bij Chrysal International

Chrysal zet zich ook in voor het behouden van bijen op lokaal niveau. Achter het internationale hoofdkantoor van Chrysal in Naarden is een Chrysal bijenkast geplaatst met maar liefst twee bijenvolken. Ieder bijenvolk bestaat uit maar liefst 30.000 bijen. 8 medewerkers van Chrysal Internationaal zorgen voor de bijen, zodat deze zich weer nuttig kunnen maken in de buurt en produceren wellicht een aantal potjes Chrysal honing. Managing Director Joep Wiegel van Chrysal International heeft zojuist kennis gemaakt met de ‘nieuwe medewerkers’.

Voor meer informatie:
Chrysal Benelux
Gooimeer 7
1411 DD Naarden
T: +31 (0)35 69 55 888
F: +31 (0)35 69 55 822
E: info@chrysal.nl
www.chrysal.nl
Publicatiedatum: