Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Takii Europe neemt nieuw veredelingsstation in gebruik

Takii Europe heeft haar Nederlandse veredelingslocatie voor pot- en perkplanten verplaatst van Honselersdijk naar Kudelstaart. Met een spectaculaire heftruckrit heeft Senior Executive Director Kazuo Hatsuda van Takii & Co. Ltd. Japan, het moederbedrijf van Takii Europe, op 17 mei de nieuwe kas op het HortiparQ officieel geopend.


Speech Siegfried Lachmann

Omringd door collega's, nam de Manager Research & Development bij Takii Europe als eerste het woord bij aanvang van de openingsceremonie. "Ik spreek namens het hele teelt- en veredelingsteam als ik zeg dat ik trots ben op de realisatie van dit state-of-the-art station", aldus Siegfried Lachmann. De aanwezigheid van Kazuo Hatsuda, een van de bestuursleden van moederbedrijf Takii & Co. Ltd. Japan, was een eer voor de Europese dochteronderneming. De Senior Executive Director ging met alle plezier in op het aanbod om de kas symbolisch te openen door met een heftruck door een papieren barrière te rijden. Na de rit werd het glas geheven en sloot de heer Hatsuda af met een toast: “Dat het nieuwe station mooie, innovatieve en unieke variëteiten mag opleveren!”


Kazuo Hatsuda door papieren barrière

Het openen van de nieuwe locatie aan de Mijnsherenweg in Kudelstaart was een strategische keuze. "Om onze groeiambitie verder vorm te geven blijven wij innoveren, en innoveren betekent ook investeren in hoogwaardige faciliteiten om veredeling naar een hoger niveau te brengen," zegt Ton Kuipers, Managing Director van Takii Europe.


Kazuo Hatsuda proost

Het huidige kasoppervlak telt ruim 1 hectare, een verdubbeling ten opzichte van het voorgaande veredelingsstation in Honselersdijk. De vernieuwde locatie, met 6 verschillende teeltsystemen in verschillende klimaat afdelingen, is volledig toegespitst op veredeling van toekomstige introducties en het door ontwikkelen van succesvolle series zoals Canna Cannova en Viola cornuta Floral Power F1. Ook kan er meer aandacht worden besteed aan screening van veredelingsmateriaal afkomstig van het moederbedrijf in Japan. Naast veredeling biedt de representatieve kas in Kudelstaart ook ruimte voor kwaliteitscontroles, simulaties en evenementen.
Over Takii Europe

Takii Europe B.V. is de Europese vestiging van Takii & Company. Ltd. in Japan. Takii Europe B.V. is een geïntegreerd zaadbedrijf dat zich bezighoudt met de veredeling, productie, verwerking, verkoop en marketing van een breed scala aan bloem- en groenterassen. Het bedrijf is binnen de sierteelt marktleider op het gebied van zonnebloemen, canna en sierkool.

Voor meer informatie:
Takii Europe
Hoofdweg 19
1424 PC De Kwakel
T: +31(0)297-345 700
F: +31(0)297-345 658
www.takii.eu
Publicatiedatum: