Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Duoplant

Een sterk staaltje Moeder Natuur

Bij het binnenstappen van de kas is direct duidelijk waarom dit blad zo populair is onder vormgevers, interieurdesigners en arrangeurs. De waardige, donkergroene uitstraling van de monstera werkt direct op de gemoedsrust. Kweker Ronald Jongenotter van Duoplant lacht. “Misschien is het wel te danken aan het tropische klimaat waarin hij groeit.”

De samenwerking, die elk van de stelen met elkaar hebben, is een sterk staaltje Moeder Natuur. Op elk van de bestaande stelen start een nieuwe scheut met groeien. Ronald: “Ik kan de steel dan ook pas snijden als de jonge scheut sterk genoeg is om op zichzelf te staan.” De kas staat vol met de bladeren met het kenmerkende patroon van gaten en openingen in het verder donkergroene blad.



Daglicht
“De productiepiek zit tussen maart en oktober, omdat de plant nu eenmaal baat heeft bij veel daglicht en een prettige temperatuur,” aldus Ronald. De scheuten en stelen groeien op de bestaande plant, wat voor een prachtig netwerk aan wortels, groen en hout zorgt. Ronald: “Ik vind het eerder een tropisch rommeltje, maar het is de perfecte basis voor die prachtig grote bladeren.”

Meerwaarde
“Na het snijden moet het blad afharden. Als het is afgehard, kun je er alles mee doen. Zeker de grotere bladeren blijven ruim twee weken goed,” aldus de kweker. Vervolgens, bij het op fust zetten, worden de bladeren gespoten, zodat stof er niet aan kan hechten en het blad sterker en langer heel blijft.

FleuraMetz-inkoper Christian Winkel: “Je ziet het blad nu veel terug, maar ook in boeketten is het een meerwaarde. Boeketten krijgen een boost dankzij het gebruik van de monstera.”



Specifieke bestelling
FlkeuraMetz en de kweker werken nauw samen. Christian is erg te spreken over het product: “Het is een kwalitatief sterk product en dankzij een efficiënte logistiek kan ik gemakkelijk nabestellen. Het contact met Ronald is goed. Als ik iets afwijkends nodig heb vanwege een specifieke bestelling is alles mogelijk.” “We weten van elkaar hoe dit het beste werkt", vult Ronald aan. "Dit product vereist structuur en rust, anders gaat het ten koste van de goede kwaliteit. En ik doe niet aan massaproductie, dat wil ik niet en FleuraMetz begrijpt dat."


Voor meer informatie:
FleuraMetz
www.fleurametz.com



Publicatiedatum: